Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo turizma
  • 11.04.2018. 16:30

Turizmom do posla - potpisano 20 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava

Do kraja 2020. godine, dodijelit će se ukupno više od 90 milijuna kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda te Državnog proračuna.

Foto: Ministarstvo turizma
  • 272
  • 16
  • 0

Dvadeset ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 31 milijun kuna u sklopu natječaja "Turizmom do posla", potpisano je u Ministarstvu turizma. Natječaj je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a cilj je kroz suradnju i partnerstvo obrazovnih institucija, strukovnih udruga te poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu poboljšati pristup ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Kroz ovaj natječaj, navode iz Ministarstva turizma, obrazovne institucije i strukovne udruge u suradnji sa zainteresiranim poslodavcima imale su prilike prijaviti konkretne projekte usmjerene prema aktivaciji, edukaciji i zapošljavanju nezaposlenih, osoba s invaliditetom, mlađima od 25 i starijima od 54 godine. 

"U zemlji iznimnog turističkog potencijala kao što je Hrvatska,  mnogo napora ulažemo u edukaciju, aktivaciju i popularizaciju turističkih i ugostiteljskih zanimanja. Otvaramo novu stranicu hrvatskog turizma koja će, vjerujem, biti ispisana samo najboljim primjerima suradnje privatnog i javnog sektora. Kroz ovaj natječaj pružamo podršku poslodavcima koji imaju izazov s pronalaskom dostatnog broja kvalitetne radne snage uz istovremeno osnaživanje i integriranje ranjivih skupina na tržište rada", rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

Natječaj je izazvao velik interes te je zaprimljeno 67 projektnih prijava, a 20 njih u prvoj fazi, potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava primilo je financijsku potporu ukupne vrijednosti 31 milijun kuna. Financirani projekti obuhvatit će 967 osoba, od čega 647 osoba mlađih od 25 godina, 251 osobu stariju od 54 godine te 69 osoba s invaliditetom. Najniži iznos bespovratnih sredstava za pojedini projekt iznosio je 500 tisuća kuna, dok je najviši iznos za pojedini projekt 2 milijuna kuna.

Do kraja programskog razdoblja koje je predviđeno do 2020. godine, dodijelit će se ukupno više od 90 milijuna kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda te Državnog proračuna, kojima Ministarstvo turizma u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, obrazovnim ustanovama, strukovnim udrugama u turizmu i poslodavcima pruža priliku za obrazovanje i rad u turizmu i ugostiteljstvu ranjivim skupinama, zaključuju iz Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo turizma


Tagovi

Turizmom do posla Turizam Gari Cappelli


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).