Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinski mjesec
  • 12.05.2023. 09:35
  • Osječko-baranjska, Osijek, Đakovo, Valpovo, Baranja, Erdut

Spremni za vinski mjesec Osječko-baranjske županije?

Od 13. svibnja pa sve do 24. lipnja, diljem ove županije održat će se niz manifestacija, prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i brojne druge ruralne i gradske vizure.

Foto: TZ Baranja
  • 1.499
  • 150
  • 0

Već od sutra 13. svibnja pa sve do 24. lipnja, diljem Osječko-baranjske županije održat će se Vinski mjesec.

Turistička zajednica ove županije u suradnji s TZ-ima Valpova, Erduta, Baranje, Osijeka i Đakova, tijekom svibnja i lipnja nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i brojne druge ruralne i gradske vizure.

Sve, dakle, započinje ovu subotu Festivalom sira i vina u Valpovu, a zatim će se u Osijeku održati Wine & Walku 19. i 20. svibnja te Večer vina i umjetnosti 26. svibnja. Početkom lipnja na redu je baranjsko vinogorje gdje nas 3.6. čeka sedmo izdanje Baranja Wine & Walk.

Koje vino najbolje paše uz dunavsku ribu otkrit ćete 10. lipnja u erdutskom vinogorju na Aljmaškoj ribarskoj noći.

"Ranije istoga dana, zavirite u Bure kulture na vidikovcu usred bujnih i pitoresknih vinograda vinarije Belje", pozivaju organizatori. 

Najavljuju i da je službeni vrhunac proljetnih vinskih događanja u Osječko-baranjskoj županiji kada OBŽ i Osijek postaju domaćini međunarodne konferencije GO Grow de Monde, posvećene graševini, poznatoj i kao velški ili talijanski rizling, omiljenoj vinskoj sorti Hrvatske.

Drugi dio lipnja donosi još jedno izdanje Vinatlona, 23.-24.6. u Zmajevcu u Baranji tijekom kojega ćete moći obići brojne podrume i  sudjelovati u vinskim igrama. Isti vikend, pozivaju dalje, povežite u nezaboravno vinsko iskustvo Slavonije i Podunavlja te otkrijte bajkovito đakovačko vinogorje uz otvorene podrume Mandićevca 23. i Trnave 24. lipnje. Sve u sklopu jedne od najstarijih vinskih manifestacija, Bonavite, a kao dio svjetske smotre folklora Đakovačkih vezova.


Tagovi

Vinski mjesec Promocija Slavonije Promocija Baranje Vinske sorte Vinogorja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner