Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turizam
  • 08.08.2023. 16:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Rekordan turistički srpanj u Osječko-baranjskoj županiji

Osim domaćih gostiju u ljepotama Slavonije i Baranje najviše su uživali gosti iz Njemačke, Mađarske, Poljske, Austrije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Foto: OBŽ
  • 927
  • 61
  • 0

Podaci eVisitora na području Osječko-baranjske županije od 1. siječnja do 30. srpnja ove godine bilježe 142.627 noćenja što je porast od 18 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Jednako tako u istom razdoblju ostvaren je rast od 16 posto u broju dolazaka gostiju. Najveće iznenađenje jest da je tijekom srpnja ostvaren najveći broj noćenja do sada u 2023. te da su prvi put strani gosti brojniji od domaćih, njih je u srpnju bilo 60, a domaćih 40 posto. Tako su uz domaće goste u Slavoniji i Baranji najviše uživali gosti iz Njemačke, Mađarske, Poljske, Austrije, Srbije te Bosne i Hercegovine, priopćili su iz ove županije.

Preko 167 tisuća eura za ruralni turizam

"Ove smo godine objavili tri javna poziva za potpore u ruralnom turizmu, za koje je iz proračuna ukupno izdvojeno 167.230,00 eura", rekao je župan Ivan Anušić te istaknuo da se pozivi odnose na unaprjeđenje i razvoj, odnosno izgradnju, dogradnju i proširenje objekata te smještajnih kapaciteta, ali i podizanja konkurentnosti i ulaganja u marketinške aktivnosti.

Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije kazala je da ova godina premašuje rezultate iz 2022. koja je do sada bila rekordna godina. "Iznenađujući su rezultati za srpanj koji inače na kontinentu nije bilo atraktivan gostima zbog visokih temperatura, ali čini se da potencijale kontinentalne destinacije gosti sve više prepoznaju i sve više traže atraktivne sadržaje kojima mogu ispuniti vrijeme umjesto sunca i mora", dodala je.  

Ljeto bogato događanjima

Na kontinentu su proljeće i jesen uvijek atraktivni posjetiteljima zbog niza događanja, a već kolovoz u Slavoniji i Baranji nudi niz sadržaja. Ovih dana završava 50. Kolonija kipara naivaca u Ernestinovu, a uskoro slijedi 12. Šokačka alka te najveći kontinentalni međunarodni obiteljski festival Zemlja bez granica koji se održava od 2. kolovoza do 1. rujna 2023. u Valpovu, Belom Manastiru i Đakovu. Osječko ljeto kulture traje cijeli kolovoz.

Novo izdanje Slama land arta se održava od 12. do 13. kolovoza, zatim slijede veselo Gumiranje na Dravi u Osijeku, Greenroom festival u Valpovu i Olimpijadu starih športova u Brođancima koja se održava krajem kolovoza.

Više informacija o događanjima dostupno je ovdje. 


Tagovi

Turizam Ivan Anušić Ivana Jurić OBŽ Ruralni turizam Dolazak turista Rast


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tko ne voli bamiju, ne mora ni da živi ;)
#bamija