Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 02.06.2022. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

OBŽ dodjeljuje potpore u turizmu - otvorena tri javna poziva

Sva tri javna poziva otvorena su do utroška planiranih sredstava za navedene namjene, a najkasnije do 31. listopada 2022. godine, napominju iz Osječko-baranjske županije. 

Foto: OBŽ
  • 2.112
  • 113
  • 0

Osječko-baranjska županija otvorila je tri javna poziva u turizmu.

Prvi se odnosi na potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u 2022. godini za koji je planirano 160 tisuća kuna, zatim za ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu za koji planirano 100 tisuća kuna te Javni poziv za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog za što je planirano milijun kuna.

"Sva tri javna poziva otvorena su do utroška planiranih sredstava za navedene namjene, a najkasnije do 31. listopada 2022. godine", napominju iz OBŽ. 

Baranja sve popularnija turistima

Kako podsjećaju, tijekom prvih pet mjeseci tekuće godine ova županija bilježi turističke rezultate gotovo na razini rekordne 2019. Ostvareno je 37.167 dolazaka i 78.472 noćenja što je 95 posto u odnosu na 2019. godinu. 

Posebno se u tome ističe Baranja koja ima 20 posto više dolazaka i 23 posto više noćenja. "Ako pogledamo samo svibanj, rezultati su još bliži rekordnoj godini – 98 posto noćenja. Baranja bilježi apsolutni rekord, pa je tako protekli mjesec na području te turističke zajednice čak 55 posto u plusu u odnosu na 2019. godinu", kažu iz Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport. 

Svi putevi vode u Osijek i Baranju - najavljen niz manifestacija!

I u lipnju se na području OBŽ traži krevet više, a u tom kraju će se održati brojne manifestacije koje zasigurno bude interes domaćih i stranih gostiju. Ovoga vikenda se u Topolju održava Baranjski bećarac i Festival tista, u Osijeku brojni koncerti te u nastavku lipnja Wine and walk, Vinatlonski tjedan i niz drugih aktivnosti širom županije.

Potpore tradicijskim obrtima

Kako su priopćili, rezultat je to aktivnog i zajedničkog rada djelatnika u turizmu, turističkih zajednica, lokalne i regionalne vlasti koje su korona krizu pretvorile u priliku nudeći gostima individualni pristup, odmor u prirodi i sve ono što Slavonija i Baranja imaju za ponuditi.

"Podizanje kvalitete i obogaćivanje ponude turističkih usluga izuzetno je važno za rast i razvoj turizma, što naša županija prepoznaje", kazao je župan Ivan Anušić. Stoga, dodaje, potporama dodatno potiču ulaganja i razvoj turističkih sadržaja, uporabu proizvoda lokalnih proizvođača kao i sudjelovanje na manifestacijama kojima se promovira turistička ponuda. Također, županija ulaže i u očuvanje tradicijskih obrta koji su karakteristični za taj kraj.


Fotoprilog


Tagovi

OBŽ Javni pozivi Turizam Baranja Noćenja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]