Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni turizam
  • 08.09.2021. 14:25
  • Osječko-baranjska, Osijek

OBŽ dodijelila nove potpore za razvoj ruralnog turizma

Za tu je namjenu iz proračuna Osječko-baranjske županije izdvojeno 880.000 kuna, s tim da potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000 kuna.

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.953
  • 137
  • 0

Ugovore o potporama za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma s 42 korisnika s područja Osječko-baranjske županije potpisao je danas, u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku, župan Ivan Anušić

Za tu je namjenu ove godine iz županijskog proračuna izdvojeno 880.000 kuna, s tim da potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000 kuna, navode iz Županije. 

Kako je rekao, za najbolje rezultate, nužno je imati kvalitetne pojedince koji mogu pružiti izvrsnu uslugu gostima, a da oni to prepoznaju govore i brojke o povećanom broju dolazaka gotovo svakog mjeseca posljednjih nekoliko godina. "Iako je pandemija stvorila određene poteškoće, s druge je strane otvorila mnoga vrata i otkrila razvojni potencijal kontinenta", naglasio je Anušić te najavio novi program sufinanciranja kamate na kredite za ulaganja u turističku djelatnost i ponudu kako bi se maksimalno iskoristio turistički potencijal.

Rezultati blizu vrhunske 2019. godine

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth istaknula je da su na području županije očiti pomaci u razvoju turizma, a posebno veseli činjenica da su ukupni rezultati ove godine blizu ostvarenima 2019. godine koja je bila vrhunska i svima dala nadu.

Potpore se, navela je, dodjeljuju svake godine i sve je više zainteresiranih i prijavljenih poduzetnika, a povećava se broj objekata, smještaja i ugostiteljskih objekata koji pružaju usluge u ugostiteljstvu i turizmu. "To je još jedna potvrda da smo prepoznali način kako najbolje pomoći poduzetnicima te da je ključna ova sinergija javnog i privatnog", kazala je Roth.

Igor Ilić, vlasnik tvrtke Adventure zone koja se bavi organizacijom adrenalinskog turizma na području Slavonije i Baranje, rekao je da je dodijeljena sredstva uložio u proširenje ponude, nove aktivnosti te obnovu postojećih kapaciteta.

Ovo, rekoa je, nije prvi put da se prijavljuje na pozive Županije jer im spomenuta sredstva uvelike olakšavaju poslovanje. "Izuzetno nam je važno da jedinice lokalne i regionalne samouprave podupiru naš rad, osobito u razdoblju pandemije kada je smanjen broj turista i gostiju u odnosu na 2019. godinu", naglasio je Ilić.


Tagovi

Ruralni turizam Potpore Osječko-baranjska županija Ivan Anušić Tatjana Roth Igor Ilić


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]