Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plitvička jezera
  • 09.09.2018. 10:30

Nevenka Midžić, nekada modna kretorica je svjetla svjetskih pozornica zamjenila etno turizmom

Priča Nevenke Midžić je pozitivan primjer da se i u Hrvatskoj može uspjeti ukoliko se radi sa puno originalnosti, entuzijazma i ljubavi.

Foto: Miroslav Mašić
  • 4.271
  • 554
  • 0

Priča Nevenke MidžićPlitvičkih jezera potvrđuje da ljubav prema rodnom kraju i poslu pobjeđuje sve prepreke i vodi putem uspjeha. Kao modna kreatorica Nevenka je kao mlada žena ostvarila san većine ljudih njenih godina i obišla svjetla reflektora i svjetskih modnih pozornica u MilanuParizu, Instambulu i mnogih svjetskih destinacija. Radila je u nekoliko većih kompanija, i ostvarila san koji se samo sretnicima ostvaruje. Nakon takvog uspjeha Nevenka se vraća u rodno Plitvica Selo gdje kreće novim životnim putevima koji su je danas doveli do elitnog etno turizma.

"Na prvom poslu sam solidno zarađivala,obišla pola svijeta, upoznala jako puno kvalitetnih ljudi, ali sam se ipak oprostila od svega toga i vratila u rodne Plitvice gdje sam krenula ostvarivati svoj novi san - napraviti nešto originalno i prepoznatljivo u turističkom svijetu. Krenula sam od jedne sobe i sve sam ovo sama stvorila", prepričava nam Nevenka dok nam pokazuje Vilu Nena kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih etno objekata na Plitvičkim jezerima.

Vlasnica privatnog otoka iznad velikog slapa

Nevenka je vlasnica i malog privatnog otočića iznad samog velikog plitvičkog slapa,a voda koja stvara slap prolazi preko njenog imanja što samo po sebi predstavlja jedan od najatraktivnijih turističkih kompleksa u Hrvatskoj. Na svom imanju u samom srcu Plitvica Nevenka drži tridesetak ovaca što je posebna aktrakcija za turiste iz cijelog svijeta. 

Ovčice su prava atrakcija

"Nekada su moje imanje krasila i dva mala konja koji su bili posebna atrakcija,ali pošto više ne stižem sve sama, morala sam ih prodati. Svako jutro kad ustanem i pogledam svoje ovčice u ovoj predivnoj prirodi ja sam ispunjena i sretna žena. Ovaj posao se mora voljeti i živjeti sa svim ovim", govori nam Nevenka dok nas vodi kroz svoje imanje, a ujedno čeka i goste iz cijelog svijeta koji su rezervirali smještaj.

Etno restoran s domaćim, ličkim specijalitetima

U sklopu objekta sa apartmanima za spavanje Nevenka ima i mali etno restoran gdje svojim gostima sprema i najukusniju domaću hranu i najkvalitetnije ličke proizvode i specijalitete, a kako kaže, najveći dio gostiju joj se ponovo vraća i tako iz godine u godinu. Iako živi u samom srcu Plitvica osnovala je i svoj OPG, a ne propušta priliku da se ponovo vrati na priču o životinjama na njenom imanju koje cijeloj ovoj priči daju posebnu čar.

Prekrasna priroda i lički specijaliteti ono je zbog čega se gosti uvijek vraćaju (Foto: Arhiva Nevenke Midžić)

Nevenka Midžić je jedan od pozitivnih primjera koji nam pokazuju da se u Hrvatskoj može uspjeti ukoliko si originalan, uporan i ukoliko ono sa čim se baviš radiš sa puno entuzijazma i ljubavi. Nevenka ima planove i za proširenje svojih smještajnih kapaciteta, a reflektore svjetskih modnih pozornica i dalje će rado zamjeniti osmjesima zadovoljnih gostiju iz cijelog svijeta koji će se i narednih godina ponovo vratiti. 


Fotoprilog


Tagovi

Nevenka Midžić Plitvička jezera Plitvice Seoski turizam Lički specijaliteti Ovce


Autor

Miroslav Mašić

Više [+]

Iza sebe ima desetogodišnje novinarsko iskustvo u medijima u zemlji i regiji.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.