Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendiranje učenika
  • 01.12.2017. 19:30

Ministarstvo će stipendirati 423 učenika u turizmu!

Riječ je o stipendijama koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji sa tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama.

Foto: kadmy/bigstockphoto.com
  • 334
  • 22
  • 0

Ministarstvo turizma će u školskoj godini 2017./2018., temeljem Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu - Stipendije 2017., sufinancirati 423 učenika i studenta koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma, što u odnosu na prošlu godinu kada je sufinancirano 229 stipendista predstavlja značajno povećanje od 194 stipendista.

Za tu namjenu Ministarstvo turizma izdvojit će 2,2 milijuna kuna. Inače, od 2008. godine, od kada ministarstvo provodi ovaj program, sufinancirano je preko 900 stipendista.

Riječ je o stipendijama koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji sa tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik sudjeluje s 50% te je za tu svrhu ove godine izdvojeno 2,2 milijuna kuna. Sredstva na ovogodišnjem javnom pozivu dodijeljena su stipendistima 23 tvrtki i 1 županijske obrtničke komore.

U turizmu je čovjek ključ uspjeha

"Kvalitetni radnici temelj su nastavka rasta i razvoja hrvatskog turizma jer je u turizmu prvenstveno čovjek ključ uspjeha. Upravo zato, aktivno radimo na povećanju atraktivnosti poslova u turizmu kroz programe stipendiranja čiji je cilj podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, a samim time i rast i razvoj cjelokupnog hrvatskog turizma. Putem njih potičemo obrazovanje studenata i učenika strukovnih zanimanja te ih povezujemo sa budućim poslodavcima još za vrijeme školovanja, a posebno nasveseli što je ove godine iskazan još veći interes za stipendije od strane učenika i studenata, ali i velikih turističkih tvrtki, naših partnera u ovom projektu te tako ove godine Ministarstvo turizma sufinancira 423 stipendista odnosno 194 stipendista više nego prošle godine", izjavio je ministar Cappelli.

Temeljem navedenog programa učenici i studenti imaju pravo na maksimalno 600 kuna mjesečne stipendije, i to učenici od 01. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine, a studenti od 01. rujna tekuće do 30. kolovoza iduće godine. Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o radu pripravnika. Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki najmanje onoliko vremena koliko je trajalo stipendiranje. Javni poziv bio je otvoren do 17. studenoga 2017. godine, a Odluku o odabiru partnera i broju stipnedista možete vidjeti ovdje.

Izvor: Ministarstvo turizma, Foto: kadmy/bigstockphoto.com


Tagovi

Ministarstvo turizma Stipendija Dobitnici Učenici Studenti Turizam Razvoj Posao Praksa