Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Top 100
  • 07.10.2020. 15:00

Lika i Mali Lošinj uvršteni među Top 100 svjetskih održivih zelenih destinacija!

Međunarodna zaklada Global Green Destination predstavila je popis održivih Top 100 svjetskih destinacija svijeta za 2020. godinu među kojima su Lika, ali i Mali Lošinj.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.566
  • 330
  • 0

Na popisu "Top 100 održivih zelenih destinacija svijeta" za 2020. su Lika i Mali Lošinj! 

Naime, Global Green Destinations, međunarodna zaklada koja okuplja svjetske održive turističke destinacije, jučer je predstavila popis Global TOP 100 Sustainable Destination na kojemu Hrvatska ima svoja dva aduta. 

Kako pojašnjavaju iz Klastera Lika Destination, kvalitetna suradnja s 8 zaštićenih prirodnih područja među kojima su čak 3 od 8 nacionalnih parkova u Hrvatskoj, formiranje zajedničke ulaznice za destinaciju, provođenje višednevnih programa s ciljem duljeg zadržavanja gostiju, umrežavanje i povezivanje lokalnih proizvođača pod zajednički brend – Lika Quality, otvaranje novih tržišta i poticanje na povećanje domaće proizvodnje te brojni projekti u domeni destinacijskog, kulturnog i održivog turizma samo su dio onoga na čemu rade od prvog dana, kako bi se stvorili uvjeti za razvoj održivog cjelogodišnjeg turizma na tom području.

Među Top 100 

"Stoga ni ne čudi kako je upravo ona zadnjih godina sve prepoznatljivija na turističkom tržištu, a ova prestižna nagrada dokaz je razvoja u ispravnom smjeru, u skladu s najnovijim svjetskim trendovima", naglašavaju iz Klastera. 

Popis TOP 100 održivih zelenih destinacija za 2020. godinu možete pogledati ovdje.

Na vrijednom popisu je i Mali Lošinj. "Blaga klima, bogata biološka raznolikost, ugodna atmosfera, bogata kulturna baština i 250 kulturnih i zabavnih događanja. Ovo su samo neki od epiteta zahvaljujući kojima se Lošinjski arhipelag na svjetskom tržištu pozicionirao kao Otok vitalnosti", stoji u opisu.  

Inače, tko će dospijeti na popis odlučuju organizacije Green Destinations, QualityCoast, TravelMole, Vision on Sustainable Tourism, Travelife, ITB Berlin, Asian Ecotourism Network, Ecotourism Australia i GLP Films. 

Svi su pozvani biti predstavljeni u priručniku Good Travel Guide, odnosno ispričati svoje priče o održivosti zainteresiranim putnicima.


Tagovi

Lika Top 100 održivih destinacija svijeta Green Destinations Klaster


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]