Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turistički vodič
  • 05.08.2017. 18:00

Karlovačka županija - najzelenija turistička destinacija

Karlovačka županija bilježi porast turista od 28%. Danas imaju i turistički vodič koji bi trebao pomoći cilju - upisati se kao poželjna i jedinstvena destinacija na turističkoj karti Hrvatske.

  • 878
  • 38
  • 0

Turistički vodič koji na jednom mjestu objedinjuje kompletnu turističku ponudu najzelenije turističke destinacije Hrvatske - Karlovačke županije, predstavljen je u Starom Gradu Dubovcu u Karlovcu.

Autori predstavljenog turističkog vodiča na hrvatskom i engleskom jeziku su Saša Vugrinec i Daniel Herman, a isti je izdan u suradnji s Turističkom zajednicom Karlovačke županije, Grada Karlovca, Grada Duga Rese, Grada Ozlja, Grada Ogulina, Turističkom zajednicom Općine Vojnić i Turističkom zajednicom Općine Rakovica.

Turistički vodič objedinjuje nezaobilazne turističke atrakcije županije na jednom mjestu. Dostupan je u tiskanom i digitalnom obliku, a osnovna nit vodilja autora bila je kroz priču svakom turistu približiti županiju i sve njezine blagodati. Tako ćete u vodiču pronaći općenite informacije, savjete što posjetiti, a posebno su istaknuti itinerari kroz koje možete istražiti destinaciju, krenuti povijesnim putevima, doživjeti posebno gastronomsko iskustvo, provozati se na biciklu, upustiti se u nordijsko hodanje, planinariti ili se zaputiti prema rijekama. Za one željne drugačijeg odmora tu su informacije o lovu, fotolovu, ribolovu, raftingu i kanuingu, a predstavljeni su i savjeti za kvalitetan obiteljski odmor. Vodič također donosi najzanimljivije mitove i legende, popis događanja te savjete o smještaju.

Poželjna i jedinstvena destinacija

"Po prvi puta smo objedinili kompletnu ponudu regije na ukupno 120 stranica", istaknula je direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić, a gradonačelnik Karlovca Damir Mandić pohvalio je posebnost projekta "jer se u cijelu priču uključio velik broj dionika iz javnog i privatnog sektora s ciljem predstavljanja Karlovačke županije kao jedinstvenog turističkog proizvoda". Župan Karlovačke županije Damir Jelić iznio je i konkretne brojke, čime je istaknuo porast broja turista na nacionalnoj razini od 23% u odnosu na prošlu godinu, dok Karlovačka županija već sad bilježi porast od 28%.

"Ovaj turistički vodič tek je polazna točka od koje treba nastaviti nadograđivati daljnju promociju. Samo integriranom i planiranom suradnjom Karlovačke županije i svih relevantnih dionika može se postići zajednički dugoročni cilj - pozicioniranje Karlovačke županije kao poželjne i jedinstvene destinacije na turističkoj karti Hrvatske", napomenula je direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić.

Vodič je samo jedan od proizvoda međimurske agencije SCRIBO PR koja iza sebe ima već nekoliko sličnih publikacija, među kojima je i portal www.vikendmanijaci.com na kojem možete saznati sve što vas zanima o putovanjima.

Izvor i foto: Scribo PR


Tagovi

Karlovača županija Turistički vodič Seoski turizam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.