Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani hrvatskog turizma
  • 22.10.2015. 08:25

Karanac - najbolja destinacija ruralnog turizma RH

Na Danima hrvatskog turizma, baranjsko mjesto Karanac proglašeno je najuspješnijom destinacijom ruralnog turizma u našoj zemlji. Način na koji tamošnji mještani prezentiraju selo i život u njemu, privlači sve više gostiju.

Foto: tzbaranje.hr
  • 1.139
  • 53
  • 0

Odlukom stručne komisije Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, na Danima hrvatskog turizma održanima u Poreču, Karanac je osvojio prvo mjesto u kategoriji Najuspješnije turističke destinacije ruralnog turizma.

Na svečanosti u Poreču bio je i Antonio Sabol, direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije te tom prilikom kazao kako je Karanac ovu nagradu itekako zaslužio te da je ona još jedna potvrda razvoju ruralnog, odnosno kontinentalnog turizma toga kraja, za što su uvelike zaslužni i svi tamošnji turistički djelatnici.

Seoska idila za odmor duše i tijela

Karanac je mjesto u općini Kneževi Vinogradi, smješten na južnim padinama Banske kose u Baranji. U njemu živi nešto više od tisuću stanovnika, a gotovo svako gospodarstvo na neki je način vezano uz seoski turizam. Karanac je nekada pripadao vlastelinstvu Darda. Trećinu njegova područja pokrivali su vinogradi i šume, a mještani su proizvodili izvrsno vino te su tu tradiciju uspješno sačuvali do danas.

U Karancu se jede, pije i kupuje samo domaće

Mjesto je nadaleko poznato kao Etno selo i posljednjih godina privlači brojne strane i domaće turiste koji uživaju u bogatoj gastronomskoj i turističkoj ponudi. Ovdje se, kažu domaćini, dobro jede, može se uživati u vožnji originalnim seoskim kolima te spavati u autentično uređenim sobama s pogledom na kokošinjce. U živopisnim seoskim krčmama, ponuda se sastoji od isključivo domaće hrane, dok dobru atmosferu upotpunjava živa ciganska glazba.

Baranja u seoskom turizmu prestigla južnu Dalmaciju i Hrvatsko zagorje

Drugo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je Konavlima u Dubrovačko-neretvanskoj, a treće Gupčevom kraju u Krapinsko-zagorskoj županiji. Dodajmo još kako je nagrada u kategoriji Domaćin seljačkog turističkog domaćinstva pripala Tatjani Hažić iz Međimurske županije i to za doprinos u kvaliteti usluga na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Inače, to je već druga nagrada baranjskom turizmu u samo tjedan dana, jer je OPG Ivica i Marica iz Karanca osvojio prvo mjesto u kategoriji Seosko domaćinstvo u Hrvatskoj u akciji Turistički cvijet, Hrvatske gospodarske komore.

Foto: tzbaranje.hr


Tagovi

Hrvatski turizam Poreč Karanac Kneževi Vinogradi OPG Ivica i Marica Turistički cvijet Baranja Eko selo Najuspješnija destinacija Ruralni turizam Poreč Antonio Sabol Banska kosa Seoski turizam Gastronomija Kokošinjci Seoske krčme Ciganska


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]