Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vupik
  • 14.10.2016. 10:30

Doživite turističku priču Wonderful Vukovar!

S ciljem poboljšanja turističke ponude i predstavljanja Vukovara u jednom drugačijem i pozitivnom svijetlu, kreirana je turistička priča Wonderful Vukovar!

  • 3.496
  • 168
  • 0

Vupik je odnedavno u suradnji sa Muzejem vučedolske kulture i agencijom Panonsko more, u čijem je vlasništvu Waterbus Bajadera, pokrenuo turističku priču Wonderful Vukovar kojim je predstavljen kvalitetan, zanimljiv i gotov turistički proizvod. S ciljem poboljšanja turističke ponude i predstavljanja Vukovara u jednom drugačijem i pozitivnom svijetlu kreiran je četverosatni paket.

Turistički paket Wonderful Vukovar sastoji se od 45 minutne panoramske vožnje Dunavom u električnom brodu WaterBus Bajadera gdje se uz pratnju turističkog vodiča, degustaciju vina i praline Bajadera dobije priča o Vukovaru i pogled na Vukovar iz drugačije perspektive. Panoramska plovidba po Dunavu kroz dunavske rukavce i pješčane otoke pruža jedinstven pogled na grad Vukovar i njegove znamenitosti.

Elektro-turistički panoramski riječni brod u potpunosti je ustakljen i u funkciji ekološki održivog turizma. Kapaciteta 60 sjedećih mjesta nudi mogućnost organiziranja raznih evenata, kulturnih događanja, video projekcija te sudjelovanje u raznim manifestacijama.

Povijesne vrijednosti na suvremen način

Potom slijedi posjet Muzeju vučedolske kulture gdje posjetitelji upoznaju Vučedolsku kulturu, prvu razvijenu i najnapredniju europsku civilizaciju koja je postavila standarde življenja u Europi. Muzej vučedolske kulture jedinstveni je muzej u svijetu posvećen jednoj prapovijesnoj kulturnoj pojavi iz razdoblja eneolitika, 3000. - 2500. pr. Kr., koja je u svom vrhuncu zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja. Kultura je dobila naziv prema eponimnom lokalitetu Vučedol, jednom od najznačajnijih arheoloških lokaliteta Europe na kojemu se danas nalazi Muzej.

Unutrašnjost Muzeja vučedolske kulture

Za sve posjetitelje koji žele doživjeti i otkriti mističnu povijest Europe, Muzej vučedolske kulture nudi svemir otkrića i inspiracije svojom neusporedivom i neponovljivom kombinacijom položaja, arhitekture, ugodne atmosfere, te ponajviše povijesne vrijednosti prezentirane na suvremeni način. Uz osigurano stručno vodstvo vodiča i interpretatora, u Muzeju vučedolske kulture možete doživjeti:

  • prvu pravu indoeuropsku vučedolsku kuću - košaru
  • najstariju prapovijesna kola na četiri kotača
  • najstariji indoeuropski kalendar utemeljen na promatranju zimskoga neba
  • prapovijesnu ljevaonicu u kojoj se odvijala prva serijska proizvodnja metala
  • proizvodnju prve bronce na svijetu...

Čari slavonskih specijaliteta u vinogradarskoj kući

Nakon posjeta Muzeja organiziran je ručak u autentičnoj Vupikovoj Vinogradskoj kući Goldschmidt gdje možete otkriti čari slavonskih specijaliteta i kušati vrhunska vina. Nadomak središta grada Vukovara, na obroncima Fruške gore, u neposrednoj blizini lokaliteta Vučedol, smijestila se vinogradarska kuća Goldschmidt.

Otkrijte čari slavonskih specijaliteta i oduševite svoja nepca kušajući vrhunska vina!

Jedinstveni ambijent, mir i tišina, miris Dunava i pogled na rodne vinograde pravo je mjesto za predah i uživanje. Opremljena prema starinskom štihu, kapaciteta sto sjedećih mjesta, namijenjena je posjeti različitih grupa izletnika i turista, kao i organiziranju poslovnih domjenaka, seminara i ručkova te obilježavanju najljepših obiteljskih trenutaka.

Za više informacija o Wonderful Vukovar turističkoj ponudi, obratite se turističkoj agenciji Panonsko more. Njihovi podaci kao i cijene paketa dostupni na ovdje.


Fotoprilog


Tagovi

Wonderful Vukovar Vupik Muzej Vinogradarska kuća Goldschmidt WaterBus Bajadera Turizam

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]