Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Same Deutz Fahr Žetelice
  • 13.12.2015. 17:25

Županjski kombajni na njemačkim njivama

Same Deutz Fahr Žetelice je unatoč krizi najuspješnija tvrtka. Izvoze preko 95 posto ukupne proizvodnje, a najviše strojeve za berbu, žetvu i vršidbu poljoprivrednih proizvoda te preše za baliranje slame i stočne hrane.

Foto: Ivica Prpić
  • 607
  • 153
  • 0

Hrvatska gospodarska komora (HGK)-Županijska komora Vukovar na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća dodijelila je plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2014. godini.

"Svijet je 2014. godinu zaključio sa 3,4% rasta BDP-a, EU sa 1,3%, s tim što od 28 članica EU jedino su Hrvatska i Italija imale pad od 0,4%. Ove smo godine krenuli u pozitivnom smjeru. Gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije čini 1,5% gospodarstva Hrvatske. Prosječna plaća u županiji je 3.690 kuna i ona je 35% manja nego u Zagrebu", upozorila je predsjednica HGK Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković.

Izvoze preko 95% strojeva za berbu i žetvu

HGK Vukovar dodijelila nagrade Zlatna kuna! Same Deutz Fahr najuspješnija tvrtka.

Plaketom Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava nagrađena je tvrtka Same Deutz-Fahr Žetelice d.o.o., koja je 2014. imala 320 zaposlenih i ostvarila je ukupan prihod od 416 milijuna kuna te dobit od 13 milijuna kuna. Tvrtka je osnovana 2006. godine u Županji i bavi se proizvodnjom strojeva za poljoprivredu i šumarstvo, točnije kombajna. Deutz Fahr Žetelice d.o.o. izvozi preko 95% ukupne proizvodnje, a proizvodi koji su najviše izvozili su strojevi i uređaji za berbu, žetvu i vršidbu poljoprivrednih proizvoda, uključujući preše za baliranje slame i stočne hrane.

Više od pola proizvedenih kombajna završilo je u Njemačkoj i Francuskoj, a županjski kombajni prodavani su diljem Europe i drugih kontinenata. Ove je godine županjska tvrtka započela i ugradnju Mercedesovih motora u neke svoje kombajne, jer nude znatno manju emisiju plinova, što je veoma važno za europsko tržište.

400 kombajna godišnje uz nova zapošljavanja

Tvrtka posluje u sastavu grupe Same Deutz-Fahr (SDF), najvećeg proizvođača traktora, žetvenih i specijaliziranih kombajna, dizel motora i poljoprivrednih strojeva u svijetu. "U prošloj godini proizveli smo oko 400 kombajna, a kako govorimo o tajni našeg uspjeha, moram istaknuti da je tajna samo u puno rada i uz to puno investicija u proizvodnju i proizvode. Ono što je bitno istaknuti da smo u 2014. godini lansirali dva nova kombajna.

Kriza je utjecala i na nas, međutim tu smo se prilagodili na razne načine kako bismo mogli opstati na tržištu, a naše tržište je Francuska i Njemačka. Ulaganje u razvoj je ključ uspjeha. U 2015. godini smo povećali proizvodnju za 15 kombajna" kazao je Damir Kobaš, generalni direktor tvrtke SDF Žetelice, najavivši i nova zapošljavanja. Sljedeće godine planirana je proizvodnja oko 430 kombajna, što će značiti i povećanje zaposlenih.

Bovis prednjači u mješovitoj proizvodnji

U kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketa Zlatna kuna nagrađena je tvrtka Bovis d.o.o. iz Ivankova. Tvrtka Bovis d.o.o. osnovana je 2003., godine i bavi se mješovitom proizvodnjom, odnosno bavi se stočarskom proizvodnjom, stakleničkom proizvodnjom povrća, te proizvodnjom energije iz bioplinskog postrojenja. Tvrtka ima 65 zaposlenih, te je u 2014. godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od 79 milijuna kuna i dobit od 15 milijuna kuna. U kategoriji malih trgovačkih društava Zlatna kuna nagrađena je tvrtka Zuki d.o.o. iz Vinkovaca. Tvrtka je osnovana 1992. godine ima 32 zaposlenih i bavi se gradnjom cesta i autocesta. U 2014. godini je ostvarila prihod od 32 milijuna kuna i dobiti 2 milijuna kuna.

Foto: Ivica Prpić


Tagovi

Nagrade Najbolji Zlatna kuna Damir Kobaš Plaketa Same Deutz Fahr Žetelice HGK Županijska komora Vukovar Bovis Zuki


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]