Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Oskar
  • 18.09.2020. 15:15
  • Grad Zagreb, Zagreb

Zlata vrijedan: OPG Mario Trbušić dobitnik Agro Oskara

Obitelj iz Bedekovčine vlasnik je najmodernije farme svinja u Krapinsko-zagorskoj županiji, na kojoj je 200 krmača te godišnje 4000 tovljenika i 4500 prasadi.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL  
  • 416
  • 632
  • 0

Sedmi Agro Oskar – priznanje za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u izboru Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede, odlazi u Bedekovčinu, na OPG Marija Trbušića.

Na farmi, koja je cijela pod video nadzorom, danas ima 200 krmača te godišnje 4.000 tovljenika i 4500 prasadi. Za hranidbu svinja kompjuterski se miješa osam različitih menija dnevno, a radi toga obrađuju i oko 87 hektara zemlje te godišnje proizvedu oko tisuću tona kukuruza, priopćeno je iz Ministarstva. 

U svoju proizvodnju do sada su uložili 21 milijun kuna, dijelom pomoću Mjera ruralnog razvoja, a nagrada od 30 tisuća kuna za osvojeno prvo mjesto svakako će im dobro doći za daljnja ulaganja. 

Drugo je mjesto pripalo Maji i Kristijanu Pandek, vlasnicima poljoprivrednog gospodarstva PA-VITA na kojem proizvode oko milijun litara mlijeka godišnje, dok je treće mjesto pripalo Maji i Mariju Košiću iz Krkanca u Varaždinskoj županiji. Ova vrijedna obitelj, kojoj je pripalo 10.000 kuna, godišnje uzgoji oko pola milijuna tona povrća.

Odabrana i najbolja mlada nada

Za najbolju mladu nadu izabran je Damir Orenda iz Male Črešnjevice u Virovitičko-podravskoj županiji. Na njegovu se gospodarstvu na otvorenom uzgaja povrće, između ostalog i sjemenska paprika, a u plastenicima trešnje.

Čitatelji Večernjeg lista najboljim su OPG-om proglasili onaj Željke Strgar iz Drenovaca kod Županje koja sa suprugom i šestero djece na istoku  Hrvatske ima plantažu prvoklasnih jabuka.

"Riječ je o velikoj želji, volji te trudu i radu koji najčešće uključuje cijele obitelji te načinu života. Zadovoljstvo mi je što su sredstva Programa ruralnog razvoja pomogla unaprijediti njihove proizvodnje. Vjerujem da su takve uspješne poljoprivredne proizvodnje poticaj svima i primjer da se zaista može uspjeti u poljoprivredi i živjeti od nje.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva čuvari su našeg ruralnog prostora i generatori njegovog razvoja. Nastavit ćemo posvećivati im potrebnu pažnju i stvarati preduvjete da budu još uspješniji“, poručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.  


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Agro Oskar OPG Marija Trbušića Mlada nada Večernji list Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]