Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam zimnice
  • 16.09.2020. 16:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Želiš pokazati svoj proizvod? Prijavi se na Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

Cilj manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvati običaj pripreme zimnice, te pomoći proizvođačima u izravnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na lokalno tržište.

Foto: Jumpstory
  • 173
  • 80
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb i ove godine usprkos pandemiji koronavirusa organiziraju manifestaciju Sajam zimnice i autohtonih proizvoda koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića od 16. do 18. listopada.  

Zimnica na hrvatskim prostorima ima dugu tradiciju i recepti za spravljanje čuvaju se i prenose s generacije na generaciju. 

Cilj manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvati običaj pripreme zimnice, te pomoći hrvatskim proizvođačima u izravnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na lokalno tržište.

Iz ministarstva pozivaju da se prijavite za sudjelovanje kao izlagač na ovogodišnjem šestom izdanju

Prijave će biti moguće ovdje od 21. rujna 2020. godine u 12:00 sati do popunjenosti predviđenih mjesta. Prednost pri odabiru imat će prijavitelji koji su ranije podnijeli prijavu. Organizatori izlagačima osiguravaju besplatno sudjelovanje na manifestaciji.

Detaljne kriterije odabira pogledajte ispod u dokumentu. Između ostalog navode: Ako se bavite preradom primarnih proizvoda, u slučaju proizvodnje proizvoda životinjskog podrijetla (npr. Slavonska kobasica ili Lički škripavac), potrebno je ovisno o poslovanju, posjedovati Rješenje ili Izvod iz Upisnika registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla ili Rješenje o odobrenju ili odobrenju pod posebnim uvjetima objekta u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, izdanim od strane Ministarstva poljoprivrede (Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane). 

U slučaju proizvodnje proizvoda neživotinjskog podrijetla (npr. ajvara, džemova, voćnih sokova i slično) potrebno je imati Rješenje ili Izvod iz Upisnika registriranih subjekata i objekata izdanim od strane Ministarstva zdravstva.

Ako se radi o autohtonom proizvodu čiji naziv je zaštićen (ZOI / ZOZP / ZTS), dodatno je potrebno posjedovati valjanu Potvrdu o sukladnosti proizvoda sa specifikacijom proizvoda, izdanu od strane ovlaštenog kontrolnog tijela.


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Sajam Zimnica Autohtoni proizvodi Tradicija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.