Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veteri castra
  • 15.01.2019. 15:00

Zasukali rukave i napravili 200 kilograma domaće kobasice za Vincelovo

I ove se godine članovi Udruge vinara "Veteri castra“ intenzivno pripremaju za Vincelovo.

Foto: Dražen Krstanović
  • 424
  • 20
  • 0

Poznati su po tome da znaju proizvesti itekako vrhunsku kapljicu vina, a šestu godinu dokazuju i da su vrsni proizvođači slavonskih delicija koje kuša gotovo dvije tisuće posjetitelja koji dođu na tradicionalnu manifestaciju "Vincelova" u Vetovu.

I za ovu se godinu članovi Udruge vinara "Veteri castra“ intenzivno pripremaju za Vincelovo koje iz godine u godine postaje sve prepoznatljivije. Samo jedna od tih priprema je i vlastito kolinje na kojem se na tradicionalan način pripreme delicije koje će biti u ponudi posjetiteljima, od domaće prosušene kobasice koja se peče na vatri i žaru, do prosušene slanine, suhih rebara i koljenica -  bunceka koji će biti dodatak grahu kojeg će također u više nego dovoljnim količinama biti za svakog koji bude raspoložen za tu poslasticu.

Kobasice stavljene na nekoliko dimova 

"Priredili smo gotovo 200 kilograma kobasica koje ćemo staviti na nekoliko dimova i prirediti za naše posjetitelje. Ovdje je kao što vidite pripremljena slanina, rebra i koljenice, koje će se stavljati u grah koji ćemo kuhati. Pripremamo se za naše Vincelovo koje želimo da bude iz godine u godinu sve bolje", rekao je Branko Jakobović, predsjednik vetovačke Udruge vinara i vinogradara "Veteri castra“.

Vrijedna ekipa vetovačkih vinara 

Organizacija je na zavidnoj razini. Svatko zna svoj posao. Nakon što su obradili svinjske polovice jedni su pripremali meso za mljevenje i pravljenje kobasica, a drugi obrađivali slanine, rebra i bunceke. 

I domaći sir za Vincelovo 

Kapljice vina nije ne nedostajalo koja je lakše niz grlo klizila uz harmonikaša i dobrog pjevača prof. Slavka Davidovića koji je svake godine na raspolaganju za tu vrstu posla. Budući da su se svi poslovi obavljali u sklopu ugostiteljskog objekta "Kod Prke“ gazda Stipo se pobrinuo kako bi gladni mesari imali dovoljno hrane za okrjepu.

Kao i prethodnih godina svojim dolaskom ih je počastio i predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić. Ne samo dolaskom već i mliječnim delicijama koje proizvodi njegova supruga Marija, domaćim sirom pripremljenim na više načina s različitim dodatcima. Održavanje Vincelova u Vetovu je uvijek na istom mjestu na Trgu sv. Vinka, prve subote iza samog blagdana. Dakle ove godine 26. siječnja 2019. od 16 sati.

Uz bogatu gastro ponudu nastupit će i više KUD-ova i tamburaških sastava, "Posegana“, "Bisernica“ i "De Gotho“, piše pozega.eu


Fotoprilog


Izvori

Požega-EU


Tagovi

Vincelovo Dan svetog Vinka Vetovo Udruga vinara Veteri castra Kobasice

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P