Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 16.05.2014. 09:00

Za ljubitelje kulena – Kulinijada Jagodnjak 2014.

U Jagodnjaku će se i ove godine tradicionalno okupiti brojni proizvođači i ljubitelji kulena – vrhunske slavonske mesne delicije i neizostavnog proizvoda na stolu Slavonaca

  • 476
  • 41
  • 0

Jagodnjak će i ove godine udomaćiti brojne proizvođače i ljubitelje kulena - vrhunske slavonske mesne delicije i neizostavnog proizvoda na stolu Slavonaca. Ovogodišnja 13. Kulinijada u Jagodnjaku okupit će preko 100 izlagača te oko 1.500 posjetitelja.

Jagodnjačka Kulinijada nedvojbeno je najmasovnija smotra proizvođača kulena/kulina Slavonije i Baranje. Pred prošlogodišnjim stručnim žirijem, sastavljenim od eminentnih stručnjaka i vrsnih poznavalaca ove autohtone suhomesnate delicije, našlo se 109 kulenova, a organizatori najavaljuju da će taj broj ove godine biti i veći. Titulu najboljeg proizvođača kulena ponosno su ponijeli:

  1. mjesto: "Seoski turizam" obitelji Novosel iz Gata
  2. mjesto: Marko Jukić iz Valpova
  3. mjesto: Ivan Bucić iz Orahovice

Kulen, kao nezaobilazni kulinarski simbol istočne Hrvatske i jedno od najznačajnijih obilježja identiteta Slavonije i Baranje, ima ogroman gospodarski potencijal za probitak regije ne samo u zemljama Europske unije, nego i šire. Cilj ove manifestacije je promocija i predstavljanje kulena kao izvornog i autohtonog slavonskog proizvoda, kao i poticanje proizvodnje ovog tradicionalnog gastro specijaliteta.

Čiji kulen će ponijeti titulu najboljega na ovogodišnjoj Kulinijadi?

Kao uvertira u ovogodišnju Kulinijadu u Jagodnjaku, dan prije službenog otvorenja manifestacije, 28. svibnja 2014., prijavljeni kulenovi će na ocjenjivanje pred stručni žiri. Već tradicionalno, na Kulinijadi će prevladavati kulen proizveden na području Baranje i Osječko-baranjske županije, iako će pristići i kulenovi iz drugih područja Hrvatske, kao i susjednih zemalja u regiji.

Posjetitelji će uz degustaciju kulena moći uživati u tamburaškoj glazbi, gitarijadi u dvorištu Općine, Izložbi tradicionalnih ručnih radova, kao i brojnim drugim aktivnostima. Svečano otvorenje Kulinijade predviđeno je za četvrtak, 29. svibnja 2014. godine s početkom u 15:00 sati u hali PZ Naše Selo.

U prilogu članka, u PDF obliku, možete preuzeti program ovogodišnje 13. Kulinijade u Jagodnjaku.


Dokumenti


Tagovi

Kulenijada Jagodnjak Kulen Kulin Obitelj Novosel Marko Jukić Ivan Bucić Suhomesnati proizvodi Ocjenjivanje kulena Manifestacija


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.