Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vozočašće
  • 22.08.2018. 13:00

Vozočašće u Mariji Bistrici

Prve nedjelje poslije blagdana Velike Gospe, Županijska udruga uzgajivača konja Krapina organizira vozočašće u Mariju Bistricu.

Foto: Nikola Bosilj
  • 477
  • 37
  • 0

Prve nedjelje poslije blagdana Velike Gospe, Županijska udruga uzgajivača konja Krapina organizira vozočašće u Mariju Bistricu.

Već tradicionalno, 16. put zaredom, prve nedjelje nakon Velike Gospe održava se hodočašće konjskim zapregama u Svetište Majke Božje Bistričke.

Sudionici vozočašća krenuli su iz Zlatar Bistrice, a ove godine okupilo se oko 200 jahača te preko 50 zaprega. Događaj je imao međunarodni karakter, jer su na vozočašće došli i gosti iz Mađarske i Slovenije.

Održan je blagoslov kočija i jahača te misno slavlje, a nakon "službenog dijela“ nastavljeno je veselo druženje sudionika vozočašća i svih prisutnih zaljubljenika u konje i konjske zaprege. Vjerujemo da će se tradicija nastaviti i sljedeće godine, jer je ovo događaj koji obogaćuje turističku ponudu bistričkog kraja te dovodi u Zagorje, ne samo goste iz Hrvatske, već i iz inozemstva.


Fotoprilog


Tagovi

Vozočašće Županijska udruga uzgajivača konja Krapina Marija Bistrica


Autor

Nikola Bosilj

Više [+]

Nikola je politolog iza kojega je i medijsko iskustvo. Kaže: svaki je dan u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]