• Vozočašće
  • 22.08.2018. 13:00

Vozočašće u Mariji Bistrici

Prve nedjelje poslije blagdana Velike Gospe, Županijska udruga uzgajivača konja Krapina organizira vozočašće u Mariju Bistricu.

Foto: Nikola Bosilj
  • 443
  • 37
  • 0

Prve nedjelje poslije blagdana Velike Gospe, Županijska udruga uzgajivača konja Krapina organizira vozočašće u Mariju Bistricu.

Već tradicionalno, 16. put zaredom, prve nedjelje nakon Velike Gospe održava se hodočašće konjskim zapregama u Svetište Majke Božje Bistričke.

Sudionici vozočašća krenuli su iz Zlatar Bistrice, a ove godine okupilo se oko 200 jahača te preko 50 zaprega. Događaj je imao međunarodni karakter, jer su na vozočašće došli i gosti iz Mađarske i Slovenije.

Održan je blagoslov kočija i jahača te misno slavlje, a nakon "službenog dijela“ nastavljeno je veselo druženje sudionika vozočašća i svih prisutnih zaljubljenika u konje i konjske zaprege. Vjerujemo da će se tradicija nastaviti i sljedeće godine, jer je ovo događaj koji obogaćuje turističku ponudu bistričkog kraja te dovodi u Zagorje, ne samo goste iz Hrvatske, već i iz inozemstva.


Fotoprilog


Tagovi

Vozočašće Županijska udruga uzgajivača konja Krapina Marija Bistrica


Autor

Nikola Bosilj

Više [+]

Nikola je politolog iza kojega je i medijsko iskustvo. Kaže: svaki je dan u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dragan Marjanović iz posavskog sela Pivara kod Stare Gradiške vlasnik je 45 konja, tridesetak krava i više od 250 ovaca. Pašnjak je uredio, ogradio, zaštitio životinje koje svaki dan pojedu tri i pol velike bale sijena i lucerne, ali, opasn... Više [+]