Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viroexpo 2023.
  • 15.02.2023. 12:00
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Viroexpo: Više od 500 izlagača na 20 tisuća kvadrata sajma s dušom

Na do sada najvećem vanjskom izložbenom prostoru, posjetitelje očekuju najprestižnije marke i najbolji distributeri u poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi, čulo se na konferenciji za medije.

Foto: Goran Gazdek
  • 912
  • 96
  • 0

Interes izlagača za sudjelovanjem na 26. Međunarodnom sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023. jednak je onom rekordnom, održanom 2019. godine, prije izbijanja pandemije pa će na njemu sudjelovati više od 500 izlagača, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare kojom su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Ivica Kirin i direktor sajma Bojan Mijok najavili sajamska događanja od 17. do 19. veljače u Virovitici.

"Ove smo godine reorganizirali prostor i dobili više mjesta za izlagače. Raspolažemo s vanjskim izložbenim prostorom od 15 tisuća kvadrata od čega je tisuću natkriveno i 5.200 kvadrata unutarnjeg prostora", rekao je Mijok.

Dodao je kako, na do sada najvećem vanjskom izložbenom prostoru, posjetitelje očekuju najprestižnije marke i najbolji distributeri u poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi.

Provjerili smo kakva vas ponuda mehanizacije čeka na sajmu Viroexpo

"Osim naših bit će tu izlagači iz Bosne i Hercegovine Slovenije, Mađarske, Slovačke, Srbije, Sjeverne Makedonija, Italije, Austrije i Azerbajdžana", naglasio je direktor.

Vlastita lokacija lijepe gospodarske priče 

Župan Igor Andrović podsjetio je na početke virovitičke sajamske manifeste koja je u 26 godina promijenila desetak lokacija.

"Sada napokon imamo svoju lokaciju i više ne moramo trošiti energiju na prostor već na izlagače i posjetitelje. To je jedna lijepa gospodarska priča, pokretač privrednog razvoja županije. Dolazak na sajam predstavlja pitanje gospodarskog prestiža za naše poljoprivrednike i gospodarstvenike“, kazao je Andrović.

Cijena ulaznice bit će jedan euro. Zemlja partner je Bosna i Hercegovina, a Županija partner Ličko-senjska.

Viroexpo je prošle godine održan u rujnu (Foto: J. Radišić)

Gradonačelnik Kirin je naglasio kako će sajam će ove godine biti nešto drugačiji zbog činjenice da Hrvatska ušla u eurozonu što olakšava poslovanje sa stranim kompanijama.

"Promjena je i ta što će vrijeme do 15 sati biti namijenjeno poslovnim ljudima kako bi u miru mogli razgovarati i dogovarati poslove, a nakon toga ležernije poslijepodne jer slijedi zabavni program. Upravo zbog zabavnog programa Viroexpo su izlagači i posjetitelji prozvali sajam s dušom. Nismo nikada bili sterilni, ono po čemu su ljudi pamtili sajam je ugođaj koji su ovdje doživjeli“, rekao je Kirin.

Jedan od najvećih sajmova u Hrvatskoj

Uz Virovitičko-podravsku županiju i Grad Viroviticu, organizatori i pokrovitelji sajma su i HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o., a sponzor partner Hrvatske šume.

"Koliki je značaj Viroexpa govori i to što će na otvorenju nazočiti predsjednik Vlade Andrej Plenković, što je velika potpora, s obzirom da naš sajam spada među najveće u Hrvatskoj", zaključio je Kirin.


Tagovi

Viroexpo Sajam Međunarodni sajam Bojan Mijok Igor Andrović Ivica Kirin


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.


Partner

Viroexpo d.o.o.

33000 Virovitica, Hrvatska
tel: + 385 33 638 270, fax: + 385 33 638 278, e-mail: info@viroexpo.hr web: http://viroexpo.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs