Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 22.01.2009.

ViroExpo 2009 - Stotinu izlagača više nego lani

DANAS U VIROVITICI POČINJE 14. MEĐUNARODNI SAJAM VIROEXPO 2009.

  • 554
  • 25
  • 0

Predstavljanjem zemlje partnera, Bosne i Hercegovine, danas u Virovitici počinje 14. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2009. Sajam će se do 25. siječnja, kao i protekle tri godine, održati na prostoru virovitičke komunalne tvrtke Flora, u Vukovarskoj ulici, na ukupno 12.704 četvorna metra, od čega je pet tisuća četvornih metara zatvorenog izložbenog prostora.

Ovogodišnji Viroexpo bit će rekordan. Prijavljena su čak 603 izlagača iz 17 zemalja, što je gotovo stotinu više nego 2008. godine. Dosadašnjim izlagačima, iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Indije, Italije, Kine, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Ukrajine, pridružila se i Albanija. Dogovor o tome postigli su virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Pellumb Qazimi u listopadu prošle godine. - Time je ostvaren naš cilj, da svake godine od 6. sajma, 2001. godine, kada su se izlagačima iz Hrvatske pridružili izlagači iz BiH i Mađarske i kada je sajam dobio predznak međunarodni, imamo bar jednog izlagača više - kaže Milan Vanđura, poslovni tajnik HGK - Županijske komore Virovitica i zamjenik predsjednika Organizacijskog odbora sajma Viroexpo.

Sajam bogate tradicije

Počeci današnjeg Viroexpa sežu u 1996. godinu, kada je 19. siječnja u kavani Hotela Slavonija u Virovitici, gradu bogate obrtničke i poljoprivredne tradicije, nakon četiri desetljeća obnovljena sajamska manifestacija. Otvorio ju je tadašnji župan Virovitičko-podravske županije Stjepan Mikolčić, a na 375 četvornih metara prostora predstavilo se trideset, isključivo poljoprivrednih proizvođača s područja Virovitičko-podravske županije. Vidjelo ju je 1.200 posjetitelja.
Iz godine u godinu sajam se širio, povećavao broj izlagača i posjetitelja- zbog čega je morao mijenjati lokacije. Za vrlo kratko vrijeme stekao je ugled među gospodarstvenicima i postao jedan od najznačajnijih regionalnih sajmova- kojem izlagači nisu okrenuli leđa čak ni u ova recesijska vremena. - Nismo nikoga izgubili, svi dosadašnji izlagači su nam se javili, a dobili smo i nove. Viroexpo je prvi sajam u kalendarskoj godini, ima atraktivne sadržaje, održava se tijekom vikenda pa je cijelim obiteljima mjesto zajedničkog izleta i druženja - kaže predsjednik Izvršnog odbora sajma Zvonimir Koić, naglašavajući da recesija možda i ne bi trebala negativno utjecati na sajam jer se gospodarstvenici koji žele opstati svim silama moraju truditi da se stanje poboljša, a sajam je prilika za to.

Brojni pokrovitelji

Generalni pokrovitelji sajma su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. Potporu su i ove godine dali gradovi Slatina i Orahovica te općine Čačinci, Čađavica, Gradina, Lukač, Mikleuš, Nova Bukovica, Pitomača, Sopje, Suhopolje, Špišić Bukovica, Voćin i Zdenci. Organizatori su Razvojna agencija VIDRA, HGK - Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Grad Virovitica. Tehnički realizator je Poslovni centar Virovitica d.o.o., a suorganizator Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

Goran GAZDEK


Partner

Viroexpo d.o.o.

33000 Virovitica, Hrvatska
tel: + 385 33 638 270, fax: + 385 33 638 278, e-mail: info@viroexpo.hr web: http://viroexpo.com.hr