Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vučedolsko Vinkovo
  • 24.01.2016. 07:30

Vinogradarska godina donosi nova nadanja

Pozdravljajući brojne uzvanike i goste, direktor Vupika Goran Miličević kazao je kako je 2015. godina za Vupik, u čijem se vlasništvu nalazi 120 hektara vinograda, bila u poslovnom smislu jako dobra.

  • 157
  • 25
  • 0

Tradicionalna proslava Vinkova i blagoslov vinograda održana je i u vinogradima vukovarskog Vupika. Unatoč hladnoći i vjetrovitom vremenu dobrog raspoloženja i lijepih želja za novu vinogradarsku godinu nije manjkalo, a dobrom raspoloženju kumovalo je i obilje slavonskih specijaliteta koja su najbolje prijala u Vupikova bijela i crna vina.

A prije same gastronomske proslave, održane uz vinogradarsku kuću Goldschmidt, na Vupikove vinograde na Vučedolu božji blagoslov zazvao je župnik i gvardijan vukovarskog Franjevačkog samostana fra Ivica Jagodić.

Vučedolski kruh - simbol kraja

Početak vinogradarske godine

Pozdravljajući brojne uzvanike i goste, direktor Vupika Goran Miličević kazao je kako je 2015. godina za Vupik, u čijem se vlasništvu nalazi 120 hektara vinograda, bila u poslovnom smislu jako dobra.

"Proslava blagdana svetoga Vinka u Vupiku je postala već tradicija. Taj blagdan predstavlja početak vinogradarske godine ali mi bi smo željeli da to bude početak cjelokupne naše proizvodnje koja će nam donijeti dobar urod. Prošla, 2015. po naturalnim pokazateljima bila je u svakom pogledu uspješna za Vupik", kazao je Miličević rekavši kako je Vupik u 2015., s obzirom da obavlja i otkup grožđa od manjih poljoprivrednika te uvozi vino iz Makedonije, prodao ukupno pet, a proizveo dva milijuna litara vina.

Poželjeli nove investicije i zapošljavanja

Prema njegovim riječma, u ovoj godini očekuje se prodaja 5,5 milijuna litara vina. Govoreći o potrebi daljnjih ulaganja, Miličević je naveo kako je Agrokor, u sklopu kojega posluje Vupik, u razvoj tvrtke do sada uložio oko 650 milijuna kuna.

Među brojnim poslovnim partnerima, suradnicima i prijateljima Vupika, na proslavi Vinkova na Vučedolu bili su i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček koji su obojica poželjeli Vupiku nove investicije i zapošljavanja.

Zabava je u dobroj atmosferi nastavljena uz degustaciju Vupikovih vina i slavonske delicije. Na vatri na otvorenom pekle su se kobasica i slanina, a za dobru zabavu pobrinuli su tamburaši tako da hladnoća nije nikome odviše smetala.


Fotoprilog


Tagovi

Blagdan Vinkovo Vupik Goran Miličević Vna Vinogradarska godina Prodaja Proslava Proizvodnja Degustacija Tradicija Vučedol Goldschmidt


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.