Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wine&Bike
  • 09.09.2022. 12:15
  • Osječko-baranjska, Erdut

Vinarije Erdutskog vinogorja otvaraju podrume - vrijeme je za Wine & Bike Tour

Tradicionalna manifestacija Wine&Bike Tour Erdut od 2014. godine privlači ljubitelje vina i prirode.

Foto: L. Bencarić/arhiva AK
  • 249
  • 27
  • 0

Početkom berbi grožđa, tradicionalno drugi vikend u rujnu stiže manifestacija Wine & Bike Tour Erdut, koja, kako kažu organizatori, od 2014. godine privlači ljubitelje vina i prirode na “erdutski vinski polutok”, smješten na najpopularnijoj europskoj Eurovelo biciklističkoj ruti Dunav. 

Ovogodišnji program održava se od danas, 9. do 10. rujna, a posjetitelje očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma. Nažalost zbog nepredviđenih okolnosti otkazan je Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja.

Napominju i da je ove godine posjetiteljima manifestacije omogućen besplatan prijevoz do Erdutskih vinograda na večernji program Wine & Bike-a i koncert Ramba Amadeusa. Polasci su zakazani u subotu u 18:00 i 19:00h s Trga Ljudevita Gaja u Osijeku, gdje je i povratak autobusa koji kreću u 23:15 i 00:15 ispred Erdutskih vinograda.

Program je sljedeći: 

9. rujna (petak)

19.00 – 20.30 Predstava: "Čudo", kazalište Moruzgva, slobodan ulaz, lokacija: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)

10. rujna (subota)

10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš - Erdut. Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu. Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu. Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu. Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma, vinarije Erdutskog vinogorja: Danubio, Brzica, Erdutski vinogradi, Siber, Magistra i Antunović. 

20.00 – 21.30 Koncert u vinogradu: Rambo Amadeus, ulaznice u iznosu od 80 kuna dostupne su online putem sustava Entrio te u fizički Barcelona pubu Osijek. Cijena na dan koncerta je 100 kuna i kupuje se na ulazu u koncertni prostor; Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

18.00 – 00.00 Dj on wine session @In Da Sofa, slobodan ulaz, lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o.


Tagovi

Wine&Bike Erdutsko vinogorje Manifestacija Otvoreni podrumi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]