Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vina Belje
  • 15.05.2014. 11:00

Vina Belje predstavila graševinu berbe 2013.

Kušanje odabranih berbi u kušaonici Vina Belje

  • 167
  • 17
  • 0

U sklopu svog jučerašnjeg posjeta Slavoniji i Baranji ministar turizma Darko Lorencin u Belju je obišao poljoprivrednu proizvodnju na lokacijama Topolik i Mitrovac te vinsko-turističku ponudu Vina Belja koja obuhvaća vinsku cestu, vinski kompleks s najsuvremenijom vinarijom u ovom dijelu Europe te stari podrum u Kneževim vinogradima. koji datira iz 1526. godine.

U kušaonici Vina Belje održana je prezentacija i degustacija odabrane selekcije vina koje se tek pripremaju za tržište te vertikalna degustacija graševina u kojoj je bilo i uzoraka iz Beljske arhive. Upravo će arhivske graševine uz dvije izborne berbe frankovke i merlota uskoro izaći na tržište kao odabrane serije Vina Belje namijenjene isključivo za ponudu ugostiteljstvu čime će se ponuda Vina Belje dodatno unaprijediti posebno u segmentu premium vina. Goste je stručno i znalački kroz degustaciju vodio eminentni beljski enolog Marijan Knežević. Zavidno enološko znanje na prezentaciji i degustaciji pokazao je uz svoje suradnike i ministar turizma g. Darko Lorencin koji je u službenoj posjeti Osječko-baranjskoj županiji. Njemu se, kako nam je rekao između ponuđenih šest odabranih selekcija Beljskih vina: Graševina kvalitetna, berba 2013., Graševina vrhunska, berba 2013, Graševina Goldberg, berba 2006,. Frankovka Goldberg, berba 2012. i Merlot Goldberg, berba 2012. najviše dopala Graševina vrhunska, berba 2006.

Novinari su iskoristili prigodu da postave više pitanja i ministru i predsjedniku uprave Belja d.d. Prema riječima ministra Darka Lorencina, Slavonija i hrvatsko Podunavlje su regija izuzetnog potencijala čiji je ključni proizvod upravo enogastronomija s naglaskom na ponudu kvalitetnih vina, posebno graševine kao ključne sorte. Predsjednik Uprave Belja, Goran Pajnić, ovom prilikom je istaknuo kontinuitet kvalitete cjelokupnog asortimana Vina Belje koji je rezultat ulaganja u vlastite vinograde i novu vinariju Belja. „U svojoj ponudi nastojimo zadovoljiti sve tržišne potrebe, a vina koja smo danas prezentirali predstavljaju vrhunac naše ponude za turističku sezonu 2014. i do ljeta će izaći na tržište.“


Fotoprilog


Tagovi

Vina Belje Darko Lorencin Graševina Goran Pajnić Marijan Knežević


Autor

Zlatko Pavošević

Više [+]

Zlatko je ortodoksni Grafičar, dugogodišnji agro empiričar, jedan od osnivača poljoprivrednih časopisa Nova zemlja i Agroglas ... a navija za najbolji poljoprivredni portal ... ili ukratko "iz mire tri Pavoša vire" :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]