Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival znanosti
  • 29.04.2023. 12:40
  • Osječko-baranjska, Osijek

Uz Festival znanosti, FAZOS tradicionalno otvorio vrata fakulteta

Prilika je to i mogućnost možda našim budućim studentima približiti znanstvena dostignuća, trendove u agrobioznanosti, rekao je dekan Zmaić otkrivajući da su pripremili 35 različitih aktivnosti.

Foto: M. C. Celić, Fb/FAZOS
  • 622
  • 92
  • 0

Osijek je jedan od brojnih gradova u Republici Hrvatskoj u kojemu se i ove godine održava Festival znanosti, manifestacija koju sudionici i publika uspoređuju s pozornicom na kojoj znanstvenici i studenti predstavljaju aktualne teme, prezentirajući tako znanost i znanstvena postignuća na popularan način.

Ove godine održava se do 29. travnja, a glavna tema je Priroda i društvo. Kako je istaknuo dekan prof.dr.sc. Krunoslav Zmaić, u sklopu programa na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek održan je 11. Dan otvorenih vrata.

U goste su im, između ostalih, stigli učenici pet srednjih škola. 

"Prilika je to i mogućnost možda našim budućim studentima približiti znanstvena dostignuća, trendove u agrobioznanosti", rekao je dekan otkrivajući da su pripremili 35 različitih aktivnosti od čega šest popularnih predavanja profesori te 20 različitih radionica. 

U fokusu su digitalna poljoprivreda, obnovljivi izvori energije i zaštita okoliša. 

Fakultet inače od 1. do 5. godine pohađa 1.256 studenata i najvažnije, zaustavljeni su negativni trendovi te je sve više onih koji se žele upisati upravo na FAZOS. Ujedno, imaju i studij na engleskom jeziku. 

Najstarija su sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, a ove će godine proslaviti 63 godine djelovanja. 


Tagovi

FAZOS Festival znanosti Dan otvorenih vrata Krunoslav Zmaić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner