Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba domaćih životinja
  • 27.03.2014. 14:00

U Zagrebu izložba izvornih i zaštićenih pasmina

Zagrebački Bundek 12. i 13. travnja 2014. obilovat će izvornim hrvatskim pasminama

  • 281
  • 47
  • 0

Hrvatska poljoprivredna agencija s ciljem predstavljanja i poticanja uzgoja izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja organizira 8. izložbu izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja, koja će se održati 12. i 13. travnja 2014. godine na zagrebačkom Bundeku.

Uzgajivači će predstaviti izvorne hrvatske pasmine istarskog goveda, buše, hrvatskog hladnokrvnog konja, hrvatskog posavskog konja, dalmatinskog magaraca, crne slavonske svinje, turopoljske svinje, ličke pramenke, zagorskog purana, popularnu kokoš hrvaticu, ali i brojne druge vrste.

Također, u sklopu izložbe održat će se i 6. kup mladih uzgajivača grada Zagreba i Zagrebačke županije, u sklopu kojeg će djeca iz urbanih sredina imati priliku vidjeti domaće životinje, kao i upoznati način života obitelji iz ruralnih područja, koja se bave uzgojem goveda.

Ova manifestacija dobra je priprema i edukacija budućih farmera za sudjelovanje na stočarskim izložbama, kako bi kao budući nositelji razvoja govedarstva u Hrvatskoj usvojili pravilan pristup ophođenja sa životinjama.


Povezane stočne vrste

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarska proizvodnja uključuje uzgoj goveda i proizvodnju mesa, odnosno tov te predstavlja značajnu granu stočarstva Republike Hrvatske. Prema podatcima Hrvatske poljoprivredne... Više [+]

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je izrazito rasprostranjena grana stočarstva te se ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartike. Važnost ovčarstva varira ovisno o pojedinim zemljama te su osobito... Više [+]

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Tagovi

HPA Zagreb Bundek Izložba domaćih životinja Istarsko govedo Buša Posavski konj Fajferica Lička pramenka Kokoš hrvatica


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)