Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krešin maraton
  • 24.04.2017. 13:00

U očekivanju 7. Plivačkog maratona na Rabu!

Na Rabu znaju i mogu biti solidarni s osobama s invaliditetom.

Foto: Maja Tomulić Kurelić
  • 137
  • 13
  • 0

"Srcem protiv barijera 2017." apelira se na sve one koji imaju moć rušiti barijere da to i ovoga puta učine.

Rapski maraton za osobe s invaliditetom "Srcem protiv barijera" održat će se i ove godine po sedmi put 26. kolovoza 2017. godine i prema najavama bit će to manifestacija s međunarodnim karakterom.

Prvi Plivački maraton za OSI "Srcem protiv barijera" održan je davne 2011. godine.

Kada su skupa s Krešimirom Butkovićem, na njegovu inicijativu, prvi puta 2011. godine animirali svekoliku rapsku javnost na sudjelovanje u akciji "Srcem protiv barijera" i upozoravali na nužnost gradnje podizne platforme u OŠ Ivana Rabljanina na Rabu, sve se još doimalo prilično daleko, gotovo nedostižno, kažu organizatori ovog projekta.

No, Krešimirova želja da kroz plivački maraton za OSI i vlastitim medijskim nastupima, pridonese kakvom takvom izjednačavanju uvjeta za normalno školovanje svih učenika u rapskoj Osnovnoj školi Ivana Rabljanina, na njihovu radost urodila je plodom.

Solidarni ciljevi

U prvoj akciji, onoj iz 2011. baš kao i u drugoj 2012. godine, prikupljana su nedostajuća sredstava za izgradnju vertikalne podizne platforme u rapskoj osnovnoj školi, a osim OŠ Ivana Rabljanina Rab, Krešimira Butkovića i njegovih prijatelja, svoj su doprinos uspješnoj realizaciji projekta dali i Grad Rab, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo branitelja, Primorsko-goranska županija, Udruga invalida kvarnerskih otoka, Udruga roditelja djece s invaliditetom i poteškoćama u razvoju Pinokio, Udruga za djecu i mlade KOCKA i brojne druge udruge i pojedinci.

OŠ Ivana Rabljanina danas ima vertikalnu podiznu platformu, a Krešimir Butković jedan je od najradije viđenih prijatelja ove škole.

Ipak, potrebno je posebno istaknuti, kako ni prvog ni drugog maratona "Srcem protiv barijera" ne bi bilo da uz Krešimira kao velika potpora nisu stajali njegovi roditelji, zatim bračni par Slavko i Gordana Rako te Kristina Ribarić, tadašnja predsjednica Udruge KOCKA, koja je bila zadužena za osiguranje sigurnosnih uvijeta na samom maratonu.

I predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora na Krešinom maratonu

Na 6. rapskom plivačkom maratonu za OSI “Srcem protiv barijera 2016” podršku organizatorima i sudionicima maratona dao je svojim dolaskom i sudjelovanjem u maratonu i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

7. "Srcem protiv barijera 2017"

Sve vas ljude dobre volje, pozivamo da ovaj po mnogočemu jedinstveni rapski plivački maraton i ove 2017. godine učinite još posebnijim. Budite dio pozitivnog ljudskog vala koji spaja obale Barbata i Dolina, neka se i oko vas zapjeni rapsko more u znak suzbijanja svih barijera koje nam ne daju da imamo jednake mogućnosti.

Foto: Maja Tomulić Kurelić


Tagovi

Plivački maraton Krešimir Butković Rab


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?