Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 09.06.2015. 18:00

U Biogradu postavljen 10. Biogradski stol

Počeo je kao manifestacija lokalnog karaktera, tijekom godina proširio se na cijelu Hrvatsku, a ove godine i na zemlje susjede.

  • 160
  • 21
  • 0

Nema čega nije bilo na 10. Biogradskom stolu - festivalu izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora koji je posložen na biogradskoj rivi. Na 1.200 metara, od petka do nedjelje, izloženo je najbolje što proizvodi hrvatsko zeleno i plavo. Bila je to izložba hrvatskog sela, osobito njegove gastronomske ponude koja je neizostavni dio hrvatskog turističkog proizvoda. Tako je na 1.200 metara stvarno bilo svega - od slanih srdela, fiša, pršuta, kulena, kulenove seke, čvaraka, voćnih džemova, kupinovog vina, ličkih sireva, domaćih kolača, lovačkih jela, konoplje. Sve je to u tri dana vidjelo preko 25.000 stranih i domaćih gostiju koji su punih usta putem društvenih mreža podijelili svoje iskustvo sa cijelim svijetom. Najbolja moguće reklama gastro proizvoda hrvatskog sela.

Nema sezone bez OPG-a

Biogradski stol za Biograđane je signal za otvaranje pune turističke sezone. Stol se u deset godina produžio s početnih 100 na današnjih 1.200 metara. Počeo je kao manifestacija lokalnog karaktera, tijekom godina proširio se na cijelu Hrvatsku, a ove godine i na zemlje susjede. Tako su ove godine došli izlagači iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Italije. Ideja vodilja organizatora, TZ Biograd na Moru i Grada Biograda, je od prvog dana ista - prezentirati na jednom mjestu najbolje što nudi hrvatsko zeleno i plavo. Zašto je to važno, koliko je hrvatskom turizmu potreban proizvod hrvatskog sela, otkriva čovjek koji je i započeo cijelu priču, Ivo Eškinja.

"Ovih deset godina nije bilo uzalud. Startali smo sa 100 metara, ali sa dušom i srcem da to preraste u spektakl. Tada je to bila gastro ponuda Biograda, sljedeće godine širilo se na Zadarsku županiju, 2006. prešli na nacionalni nivo, a ove godine smo došli na međunarodnu razinu. Kada smo krenuli prve godine, rekli smo našim ugostiteljima da izlože svoje proizvode, pokažu turistima što im imaju za ponuditi. Ti ljudi će doći ponovno u Biograd i pitat će za jelo koje su već probali. O njemu će pričati i svojim prijateljima", kaže Eškinja, inače dugogodišnji direktor TZ Biograd na Moru koji je sada u mirovinu te nastavlja:

"Priča se zakotrljala i danas ovdje imamo najbolje što nudi hrvatsko selo. Imperativ Hrvatske je povezivanje zelenog i plavog, osobito kada je u pitanju turizam. Turisti traže domaće proizvode i mi im ih ovim stolom želimo pokazati i ponuditi."


Fotoprilog


Tagovi

Biogradski stol Gastro ponuda Manifestacija Pršut Kulen Kulenova seka Lički sirevi Festival izvorne hrane Folklor Izvorni suveniri Izložba sela Ivo Eškinja Fiš


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije