• Domaće je domaće
  • 25.03.2019. 10:40
  • Grad Zagreb, Zagreb

Trg bana Jelačića u znaku slavonskih delicija i rukotvorina

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” iz Bošnjaka, organizira u Zagrebu sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju “Domaće je domaće”.

Foto: Facebook/Udruga branitelja proizvođača Panonija
  • 796
  • 141
  • 0

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” iz Bošnjaka, organizira sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju “Domaće je domaće” koja će se održati od 25. do 29. ožujka 2019. godine u Zagrebu.

Kako najavljuju, uz prezentaciju i prodaju slavonskih i drugih autohtonih delicija, kolača, meda, vina, voćnih rakija i likera, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način (lepinjice ili poderane gaće) kao i bogatu gastro ponudu, bit će predstavljeni i proizvodi tradicijskih zanata.

"Brojnim posjetiteljima predstavit će se proizvodi rukotvorina, zlatoveza i šlingeraja, tradicionalnih reklji odnosno špenzleta, koji su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih dijelova Lijepe Naše, a svi će moći uživati u slavonskom čobancu, i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima", najavljuju. 

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se nakon Domovinskog rata udružili radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Svečanom otvorenju sajma, danas u 11 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, nazočit će župan vukovarski-srijemski Božo Galić.


Tagovi

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" Sajam Domaće je domaće


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seoski selebriti