Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osijek Wine fest
  • 12.12.2016. 07:30

Treći WineOs okupio vinare u božićnom ugođaju

Treći osječki WineOs festival vina, delicija i ugodnog življenja održan u Osijeku!

Foto: WineOS
  • 1.077
  • 113
  • 0

Treći osječki WineOs festival vina, delicija i ugodnog življenja je otvoren u petak 9. prosinca. U prostoru Esseker centra na površini od oko 800 m2 okupilo se oko 60 izlagača, proizvođača i trgovaca vinom i gastronomskim delicijama.

Na festivalu su se prezentirala i kušala vina, razne delicije, a održane su i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije. Otvorenju su bili nazočili osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, gradonačelnik Ivica Vrkić te predstavnici Bratovštine Hrvatskih vinskih vitezova. Organizatori festivala su Vinoteka Vinita, udruga Graševina Croatica, udruga Dekanter, Grad Osijek i Hrvatska turistička zajednica.

Gradonačelnik Vrkić nazdravio vinskom čašom

Župan je pozdravio sve vinare i vinogradare na Wine festivalu međunarodnog karaktera. Zahvalio se organizaciji, ali i svojim susjedima Mađarima i Srbima. Smatra kako imamo što pokazati te kako su festivalu prisutna vrhunska vina Slavonije iz naša četiri vinogorja.

Gradonačelnik Ivica Vrkić je rekao da smo ovdje došli kušati svjetski poznata vina te je nazdravio u to ime vinskom čašom i ujedno otvorio festival. Vlado Krauthaker u ime Udruge Graševina Croatica pohvalio je ovo događanje koje se događa u vrijeme blagdana prije Božića i okuplja sve više vinara te se nada da će tako nastaviti i u budućnosti. Franjo Francem kao predstavnik Bratovštine Hrvatskih vinskih vitezova je istaknuo kako ga veseli što se ovaj festival održava već po treći puta te se očito probudio interes za kulturom stola i vina.

7 edukativnih i zanimljivih radionica

Udruga Graševina Croatica je organizirala dvije radionice: "Pregled berbe 2016. godine Slavonije i Hrvatskog Podunavlja" te "Predstavljanje nagrađivanih vina 2016. godine" gdje su se mogla kušati vrhunska vina. Nakon toga je akademik Ferdo Bašić održao je edukativno predavanje o "Zaštita tla u vinogradu - danas potreba, a sutra obaveza", a poslije toga je Franjo Francem iz Hrvatskog sommelier kluba vodio radionicu "Vokabular u ocjenjivanju vina" gdje smo mogli više o glavnim značajkama koje se koriste u prepoznavanju mirisa, boje i okusa vina. U subotu su održane tri zanimljive radionice: "Vino u svijetu letaka i kataloga" gdje je moderator bio Marko Havaši, Slow food and wine moderator Damir Zrno te Vertikala Graševina Kalazić 2008-2016 godine moderatori Slavko Kalazić i Samir Nađ.

Zabavni dio programa

Na trećem WineOS festivaču bilo je prisutno mnoštvo posjetitelja, posebno u večernjim satima. Uživalo se i uz božićni glazbeni ugođaj pjesama za vrijeme trajanja festivala. Nakon završetka službenog dijela programa, oba dana nas je zabavljao Dj Kemalier, a u subotu Osječka grupa Suzette te DJ Flegma. I ove godine je izdanje 3. WineOS potvrdilo da je na visokom nivou svojom kvalitetom i organizacijom te da da imamo događaj s kojim se možemo ponositi i izvan naših granica.

Foto: WineOS


Tagovi

Udruga Graševina Croatica Vina Wine-Os


Autorica

Helena Mašaberg

Više [+]

Helena je diplomirani agronom (studij bilinogojstva smjer - zaštita bilja), a hobi joj je pisanje dobrih priča!