Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroExpo
  • 01.09.2015. 12:05

Tko su najuzornije seoske žene?

U središtu Virovitice održan je 5. sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo 2015.

  • 344
  • 29
  • 0

U prigodi obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, u subotu 29. kolovoza, održan je 5. po redu sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo 2015. Otvorenju Agroexpo sajma nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije i brojni drugi.

Anica Pemper primila nagradu Zlatna žica

Nazočnima su se obratili predsjednik HOK OK Virovitičko-podravske županije Ivan Kostelac, predsjednik HGK ŽK Virovitica Ivan Slamić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, župan Tomislav Tolušić te saborski zastupnik Josip Đakić koji je i otvorio 5. Agroexpo sajam. Nakon službenog otvorenja sajma, proglašene su i pobjednice Izbora za najuzorniju seosku ženu Virovitičko-podravske županije. To su Ksenija Dugaja i Anita Cvetinčanin iz Čađavice te Vesna Klemenčić iz Dinjevca.

Na pozornici ispod sata (Trg kralja Tomislava) u Virovitici dodjeljene su nagrade i priznanja 10. županijskog ocjenjivanja meda i pčelinjih proizvoda i 7. međunarodnog ocjenjivanja meda. Nagradu "Zlatna žlica" dobila je Anica Pemper. U sklopu Agroexpo-a, u prostorijama HGK Županijske komore Virovitica u 11,00 sati održano je i stručno predavanje na temu "Zaštita poljoprivrednih proizvoda EU oznakama".

Ponosne nositeljice titule najuzornije seoske žene!

"Ovaj izbor organiziran je iz razloga što je položaj žena s ruralnih područja i dalje marginaliziran unatoč njihovoj upornosti, radinosti i snalažljivosti. Cilj je skretanje pozornosti društva na njihov izniman doprinos održavanju i oživljavanju ruralnih područja, kao i ulogu u afirmaciji i podizanju kvalitete života na hrvatskom selu. Izabrali smo tri žene s ruralnih područja županije koje itekako zaslužuju nositi titulu uzorne seoske žene. Riječ je o Kseniji Dugaji i Aniti Cvetinčanin iz Čađavice te Vesni Klemenčić iz Dinjevca." - naglasila je predsjednica Povjerenstva za izbor najuzornije seoske žene, Ana-Marija Petin.

Najuzornije seoske žene

Ksenija Dugaja dolazi iz obitelji koja na 16 ha poljoprivredne površina uzgaja različite ratarske kulture te se tradicionalno bavi uzgojem slavonskih hladnokrvnih konja, muznih krava, teladi, svinja i kokoši. Ksenija je majka dvoje djece i baka dvoje prekrasne unučadi, a uz kućanske obaveze i obaveze na seoskom imanju, u slobodno vrijeme bavi se ručnim radom i aktivna je članica Kulturno-umjetničkog društva "Podravina".

Obitelj Anite Cvetinčanin obrađuje oko 200 ha poljoprivrednog zemljišta i bavi se uzgojem tovne junadi, svinja te u nešto manjem broju muznih krava. Za potrebe kućanstva Anita proizvodi različite vrste sokova, kolače i slično, a uz to je i uzorna majka dvoje djece.

Obitelj Vesne Klemenčić iz Dinjevca bavi se uzgojem tovne junadi i muznih krava te obrađuje 60 ha poljoprivredne površine na kojoj proizvodi hranu za ishranu stoke. Vesna je majka dvoje djece i svoje slobodno vrijeme posvećuje u prvom redu obitelji. Uz sve obaveze na poljoprivrednom gospodarstvu, Vesna redovito nalazi vremena za humanitarne akcije koje se zbivaju u selu.

Ksenija, Anita i Vesna bit će predstavnice Virovitičko-podravske županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2015. godinu, koji će se ove godine održati 10. listopada u mjestu Đurići, u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Organizatori i pokrovitelji 5. sajma Agroexpo su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i županijska podružnica Poljoprivredne savjetodavne službe.


Fotoprilog


Tagovi

Agroexpo Viroexpo Najuzornija seoska žena Anica Pemper Ivica Kirin Sajam poljoprivrede Ana-Marija Petin Josip Đakić Zlatna žlica Ocjenjivanje meda Ksenija Dugaja Anita Cvetinčanin Vesna Klemenčić


Partner

Viroexpo d.o.o.

33000 Virovitica, Hrvatska
tel: + 385 33 638 270, fax: + 385 33 638 278, e-mail: info@viroexpo.hr web: http://viroexpo.com.hr