Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonika
  • 28.02.2018. 16:15

Sve je spremno za Slavoniku, treći put inspiriramo poljoprivredu!

Slavonika je, inače, jedina nacionalna poljoprivredna konferencija koja povezuje sve dobne i stručne skupine u poljoprivrednom lancu, a u skladu s programskim sadržajem.

  • 488
  • 23
  • 0

Treća "Slavonika - nacionalna poljoprivredna konferencija", održat će se 6. ožujka na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Kao i prethodne dvije, i ova Slavonika donosi niz zanimljivih i aktualnih predavanja.

Između ostalog, održat će se predavanja o korektivnim mjerama poljoprivredne politike i potencijala u hrvatskoj poljoprivredi, osnaživanje domaće poljoprivrede – hrvatski ječam u Karlovačkom pivu, kako mladi poljoprivrednici vide hrvatsku poljoprivredu, ruralni razvoj kao pokretač konkurentne poljoprivredne  politike, dobrobit životinja – snažan pokretač poslovanja stočarskih  gospodarstava, proizvođačke organizacije – nužna karika u lancu proizvodnje hrane...

U sklopu nacionalne poljoprivredne konferencije predstavit će se i Agroklub. Predavanje "Predstavljanje 4. generacije informacijskog sustava", održat će Vedran Stapić.

Na Slavoniku je, između ostalih, najavljen i dolazak Vedrane Jelušić Kašić, direktorice Europske banke za obnovu i razvitak  (EBRD) za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ravnateljice Agencije za plaćanja Matilde Copić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, predsjednik Udruge mladih poljoprivrednika Jan Marinac i drugi. 

Organizator konferencije je agencija Apriori World, a podupiru ju Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Agronomski fakultet u Zagrebu, te Europska banka za obnovu i razvoj u svojstvu institucionalnog partnera. Očekuje se da će konferencija, čiji je moto Inspiriramo poljoprivredu, i ove godine okupiti više od 350 sudionika. Slavonika je, inače, jedina nacionalna poljoprivredna konferencija koja povezuje sve dobne i stručne skupine u poljoprivrednom lancu, a u skladu s programskim sadržajem. Konferenciji će tako prisustvovati predstavnici ministarstava, poljoprivrednih agencija, zavoda, predstavnici udruga, poljoprivrednici i predstavnici OPG-ova, akademska zajednica, studenti poljoprivrednih studija, učenici poljoprivrednih srednjih škola, županijski i gradski odjeli za poljoprivredu i mediji.

Cilj konferencije je donijeti zaključke i rješenja koja će pomoći hrvatskim poljoprivrednicima u stvaranju bolje i jače poljoprivrede kao ključnog čimbenika u razvoju hrvatskog gospodarstva. U prilogu dokumenta pogledajte cjelokupan program ovogodišnje Slavonike.

Foto: Vedran Stapić 


Dokumenti


Tagovi

Slavonika Osijek Konferencija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo