• Vinova loza
  • 24.04.2018. 18:00

Stručni skup: Zlatna žutica vinove loze – kako dalje?

U Hrvatskom zagorju nalaze se žarišta zaraze zlatnom žuticom vinove loze.

Foto: Pixabay/pexels
  • 250
  • 19
  • 0

U Hrvatskom zagorju nalaze se žarišta zaraze zlatnom žuticom vinove loze (Flavescence doree). To je bolest koja se brzo širi našim vinogradima, a koliko je opasna govori činjenica kako može dovesti u pitanje opstojnost hrvatskog vinogradarstva. Jednom zaražen trs je uvijek zaražen. Nikakvim izravnim mjerama zaštite vinove loze nije moguće izliječiti zaražene trsove.

Kako bi vinogradare i vinare pobliže upoznali sa ovom bolesti vinograda, mjerama koje je potrebno poduzeti u slučaju zaraze te o dosad poduzetim mjerama po tom pitanju, pozivamo Vas da sudjelujete na stručnom skupu pod nazivom: Zlatna žutica vinove loze – Kako dalje? koji će se održati 26. travnja 2018. godine, u 19.00 sati, u prostorijama Bedekovčanskih jezera.

Na skupu će sudjelovati stručnjaci Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, Fitosanitarne inspekcije i Hrvatske poljoprivredno- šumarske savjetodavne službe.

Autor: Darko Antonina, dipl.ing.agr


Tagovi

Zlatna žutica Vinograd Stručni skup


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tko ima vremena, čini se zgodno, dekorativno. Ispod čak mogu rasti biljke koje inače vole sjenu, pri... Pročitaj cijelu bilješku »