Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farmshow Osijek
  • 10.08.2015. 13:00

Što novo za posjetitelje nudi FarmShow 2015?

Jedan od najzanimljivijih izložbenih primjeraka svakako će biti Case Quadtrac sa 600 konja, trenutno najjači traktor na svijetu, ali i Case Magnum CVX, traktor godine!

  • 2.094
  • 103
  • 0

U susret drugom izdanju sajma poljoprivredne mehanizacije, FarmShow Osijek, koji će se odviti zadnji vikend u kolovozu, kratko smo popričali sa Darkom Aračićem, predsjednikom Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, koja je ujedno i organizator ovog hvaljenog događaja. Nakon prve, vrlo uspješne, godine sajma, saznali smo što su nam to pripremili za ovu godinu te kakva su im očekivanja!

Sajam je tu da nas umreži!

Kako ste, Vi kao organizatori, zadovoljni sa prošlogodišnjim sajmom i što očekujete od ovog?

Prvi sajam je prošao zaista van svih očekivanja. Zadovoljni smo organizacijom, a najviše profilom posjetitelja koji su redom bili profesionalni korisnici i farmeri, sve predstavnici velikih firmi našega agrara. S obzirom da je to bila prva godina FarmShow-a, odjek je bio i više nego dobar. Dakako da smo uvidjeli neke sitnice koje bi organizacijski valjalo popraviti, što smo i učinili ove godine, s obzirom da smo znali već neku osnovnu bit svega. Od ove godine su očekivanja dakako još i veća i ne osjećamo pritisak prilikom organizacije jer i želimo biti veći i bolji tako da sve radimo s guštom, a za neki viši krajnji cilj, odnosno poboljšanje prodaje, kao i umrežavanje kruga prodavatelja mehanizacije.

Kukuruz od raznih sjemenskih kuća

Ove godine smo zasijali kukuruz na parcelama, a posebnost je ta što će posjetitelji na jednom mjestu moći vidjeti kukuruz zasijan od strane raznih sjemenskih kuća.

Dakle, što možemo očekivati na drugom izdanju FarmShow-a?

Ove godine smo odlučili sve podići na višu razinu te izvesti neke stvari koje su još i prošle godine bile ideja, međutim nismo uspjeli realizirati. Najveća novost i razlika su pokusna polja. Ove godine smo zasijali kukuruz na parcelama, a posebnost je ta što će posjetitelji na jednom mjestu moći vidjeti kukuruz zasijan od strane raznih sjemenskih kuća. Konkretno, u pitanju su KWS, Pioneer, BC institut, Osječki institut, Monsanto, Saatau Linz, a zaštitu na parcelama je proveo Bayer. Ovo je prvi takav primjer pokusnih polja u Hrvatskoj, gdje će poljoprivrednici na licu mjesta moći usporediti kvalitetu sjemena raznih sjemenskih kuća, što smatramo iznimno korisnim. Sljedeće godine planiramo sijati i proljetne kulture poput soje i suncokreta. Ove godine jednostavno nismo imali prostora za sve, neke smo tvrtke nažalost morali za sada i odbiti.

Impozantna mehanizacija

Hoćemo li i ove godine gledati prezentacije mehanizacije u radu?

Prezentacije strojeva - FarmShow 2014

Naravno, i to sa boljeg mjesta nego prošle godine. Što radi preglednosti, udobnosti, tako i radi sigurnosti gledatelja, ove smo godine odlučili postaviti tribine za posjetitelje. Radi sigurnosti će na terenu biti dakako vatrogasne ekipe te ekipe hitne pomoći, ali nadamo se da neće imati posla. Ipak nam je sigurnost posjetitelja najbitnija. Također će na sajmu biti i video zid pa će se i na njemu prenositi prezentacije sa polja. Uskoro će na našoj službenoj web stranici izaći i popis svih izlagača te raspored prezentacija pa ćete si moći unaprijed organizirati vrijeme posjeta, ali svakako bi vrijedilo kad biste mogli biti prisutni tijekom cijelog sajma jer ćete moći vidjeti impozantnu mehanizaciju.

Najjači traktor na svijetu

Kada spominjete mehanizaciju, što će to biti tako privlačno za posjetitelje?

Prije svega, sva ta mehanizacije je velike vrijednosti, dakle biti će stvarno krasnih primjeraka koje će posjetitelji, osim pogledati, moći i isprobati. Primjerice, na izložbenom prostoru tvrtke Agronom ćete moći vidjeti trenutno najjači traktor na svijetu, snažni gusjeničar Case Quadtrac, i to od 600 konja. Osim Quadtraca, izložen će biti i Case Magnum CVX, traktor koji je ponio titulu traktora godine u Parizu i Bolonji. Naravno, tu će biti i ostatak Agronomovog asortimana.

Cilj ostaje isti - struka!

Recite nam nešto o profilu izlagača.

Kao i prvog dana, vodimo se za tim da organiziramo isključivo poljoprivredni sajam pa će tako posjetitelji moći vidjeti mehanizaciju, sjemenske kuće, proizvođače gnojiva te zaštitnih sredstava. Od početka nam je stalo da sajam poljoprivredniku ponudi isključivo struku. Imali smo upita za izlagačkim prostorom iz raznih branši, međutim ostajemo vjerni svojim prvotnim ciljevima i idejama.

Jedinstvena prilike za farmere

Jeste li tražili potporu od Grada i vlasti u organizaciji?

Nismo niti želimo biti vezani za nikakve političke strukture tako da nismo niti tražili išta od ikoga. Smatramo da se možemo isplatiti od izlagača i ulaznica, što se pokazalo uspješnim i prošle godine, dakle financijska struktura nije upitna. Ove smo godine uložili malo više u marketing tako da očekujemo povrat uloga u vidu više posjetitelja.

Evo za kraj, što biste poručili našim čitateljima?

Naravno pozivam sve da posjete drugo izdanje FarmShow-a i pogledaju traktore i strojeve koji su dostupni na našem tržištu. Ovo je jedinstvena prilika da na prostranom izložbenom prostoru prošeću i, uz stručnu pomoć distributera, pronađu adekvatan stroj i za svoje gospodarstvo.

Više o sajmu pročitajte u članku Još veći i još bolji - FarmShow 2015! Vidimo se u Osijeku uskoro!


Tagovi

Darko Aračić Agronom FarmShow Udruga prodavatelja mehanizacije Intervju Case Quadtrac Case Magnum Traktor godine Raspored prezentacija Bayer Pokusna polja


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/