Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroRocks 2023
  • 08.09.2023. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Što čeka proizvodnju hrane u uvjetima klimatskih promjena i većih sigurnosnih rizika?

Što je danas uopće samodostatnost, kada smo dijelom EU? Kako pomiriti ciljeve Zelenog plana i potreba tržišta? Na koji način s manjom potrošnjom pesticida zadržati konkurentnost, samo su neka od pitanja AgroRocks konferencije koja se za točno tjedan dana održava u Osijeku

Foto: AK grafika
  • 1.028
  • 60
  • 0

Za tjedan dana održat će se konferencija AgroRocks 2023, koja će u Centru za posjetitelje Tvrđa okupiti poljoprivredne proizvođače, poduzetnike, međunarodne stručnjake, znanstvenu zajednicu, predstavnike regulatora i medije.

U središtu Slavonije, Osijeku, na Svjetski dan demokracije, 15. rujna 2023. analizirat će se goruće teme domaće proizvodnje hrane te tražiti nova rješenja i modeli održive poljoprivrede i ruralnog razvoja. U fokusu ovogodišnjeg AgroRocksa dvije su vrlo aktualne teme  - klimatske promjene i sigurnosni izazovi

Poznati meteorolog Zoran Vakula, ponudit će odgovor na pitanje kakvu prilagodbu agrara promjena klime stvara, a kako se pripremiti na sve veće rizike u globalnoj trgovini poljoprivrednim robama pojasnit će Robert Jurišić, agrarni analitičar. Kroz tri panel rasprave govorit će se o budućnosti i tehnologijama u najvažnijim sektorima poljoprivrede: žitaricama i uljaricama, mesu i mlijeku te voću i povrću.

Konferencija će se moći pratiti u živo putem YouTube kanala Agrokluba

Neke od tema su: Što je danas uopće samodostatnost, kada smo dijelom Europske unije? Kako pomiriti ciljeve Zelenog plana i potreba tržišta? Na koji način s manjom potrošnjom pesticida zadržati konkurentnost? Koliku ulogu u današnjoj proizvodnji mesa i mlijeka imaju IT rješenja? Zašto u sljedivosti hrane još uvijek ne koristimo blockchain tehnologiju? Hoće li robotika riješiti problem manjka radne snage? 

Stručnjaci s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti i Agrokluba predstavit će rezultate istraživanja online servisa baziranih na satelitskim fotografijama za potrebe domaćih proizvođača hrane.

U sklopu AgroRocksa održat će se veliko finale izbora RuralFoto 2023 - proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za najbolje ruralne fotografije. Na ovaj javni poziv nominirano je više od 1.200 fotografija od kojih će najbolje biti izložene na ovom skupu.  

Ulaznice za konferenciju još je uvijek moguće nabaviti putem sustava Eventim, po cijeni od 50EUR-a. Ista uključuje cjelodnevno praćenje programa uživo, snack i kavu u pauzi, buffet-ručak i prigodni poklon paket.

Organizatori konferencije AgroRocks 2023. su informacijski sustav Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske uz podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka i Europskog parlamenta.

Sponzori konferencije su: Agro Invest Grupa d.o.o. (PP Orahovica, PPK Valpovo, Vinarija Orahovica i Panona Mare), YOPS, Novocommerce International d.o.o., HBOR, Enna fruit d.o.o., Vindija d.d., Syngenta Agro d.o.o. i Belje plus d.o.o.


Fotoprilog


Tagovi

AgroRocks Konferencija Proizvodnja hrane RuralFoto 2023 Ulaznice Paneli Klimatske promjene


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

AgroRocks

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dolaze prvi plodovi 🥰🥒💚 uspješno se izborili s mrmcima 💪