Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prevencija prijevara
  • 06.04.2017. 13:10

Sprečavanje prijevara u korištenju EU fondova

Ministar Tolušić otvorio radionicu o prevenciji i otkrivanju prijevara u korištenju EU fondova.

Foto: bigstockphoto.com, simazoran
  • 5.258
  • 265
  • 0

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je radionicu o sprečavanju nepravilnosti u korištenju EU fondova koju vodi Peter Baader savjetnik Europske komisije za borbu protiv nepravilnosti i prijevara.

Svrha radionice je sprječavanje i otkrivanje prijevara i nepravilnosti u provedbi Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a namijenjena je djelatnicima institucija koje rade s fondovima EU za poljoprivredu (djelatnicima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva financija, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, djelatnicima, Službe za akreditaciju Agencije za plaćanja u poljoprivredi i potvrđivanje provedbe programa potpore u ribarstvu, Službe za suzbijanje nepravilnosti i prijevara (koja ima ulogu koordinatora unutar AFCOS sustava i djeluje kao glavna kontakt točka Europskom uredu za borbu protiv prijevara (OLAF), te predstavnicima Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije (ARPA).

Na radionici je bilo govora o upravljanju nepravilnostima u korištenju Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te prevenciji i otkrivanju prijevara, uključujući i procjenu rizika i umjetnom stvaranju uvjeta financiranja, unakrsnoj provjeri međusobno povezanih društava te sukobu interesa.

Jedan od ciljeva radionice je i umrežavanje stručnjaka u okviru sektora poljoprivrede i razmjena njihovih vrijednih iskustava u svjedočenju i suzbijanju prijevara, a sudionici su imali priliku unaprijediti metode u izradi analize rizika kod prijevara, ali i razviti učinkovite politike smanjenja samih rizika prijevara i njihovih posljedica.

Edukacija na temu nepravilnosti i prijevara važna je kao preventivna mjera zaštite financijskih interesa Republike Hrvatske i Europske Unije te promicanja i suzbijanja nepravilnosti i prijevara, uz kontinuirano poboljšanje operativnih aktivnosti na svim razinama upravljanja nepravilnostima u korištenju EU fondova.

Foto: bigstockphoto.com, simazoran


Tagovi

Tomislav Tolušić Peter Baader Prijavare


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo