Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani šparoge
  • 11.08.2018. 09:00

Šparoga u Italiji ima svoj specijalizirani sajam

Šparoga se trenutno proizvodi u svijetu na ukupno 210.000 hektara, a najveći proizvođač je Njemačka.

Foto: Pixabay / Couleur
  • 378
  • 26
  • 0

Šparoga (asparagus) se trenutno proizvodi na ukupno 210.000 hektara diljem svijeta. Najveći svjetski proizvođači su Njemačka (19.000 hektara), a zatim Španjolska (14.000 hektara) i Italija (8.000 do 9.000 hektara). Šparoga je kultura koja ima veliki potencijal u pogledu razvoja i profitabilnosti, pa se procjenjuje da trenutno postoji prostor za novih, najmanje 50.000 hektara pod njom.

Specijalizirani sajam u Italiji

Dokaz njene popularnosti su i Međunarodni dani šparoge u Ceseni u Italiji. Ovo je specijalizirani sajam, koji će se ove godine održati od 16. do 18. listopada. Na njemu će sudjelovati stručnjaci iz čitavog lanca opskrbe. Ponudu će predstaviti sjemenske kompanije i rasadnici, a bit će izloženi i strojevi za njegu i berbu, pakiranje, kao i proizvodna i tehnička oprema.

Polovica sudionika će biti iz Italije, a očekuje se veliki odaziv iz cijelog svijeta. Već je registrirano 300 međunarodnih stručnjaka. Sajam će se sastojati od četiri različita deijla: izložbi, konferencija, polja za testiranje (na 5.000 m2) i posjeta velikim kompanijama sa sjedištima u regijama Emilia - Romanga i Veneto.

Događaj je otvoren za ograničeni broj sudionika, a kotizacija je 45 €.


Povezana biljna vrsta

Šparoga

Šparoga

Sinonim: Špargla | Engleski naziv: Asparagus | Latinski naziv: Asparagus officinalis L.

Šparoga je sezonsko povrće i njezini se izboji u priobalnom području beru u travnju i svibnju, a u kontinentalnom području u svibnju i lipnju.  U Europi se više cijeni bijela... Više [+]

Tagovi

Šparoga Asparagus Sajam Italija Međunarodni dan šparoge


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Agrarni novinar 15 godina. Objavljuje u tiskanim i elektronskim medijima u zemlji i regiji. Nositelj više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]