Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 79. Zeleni tjedan
  • 29.01.2014. 12:00

Slavonske rakije, vina i likeri predstavljeni u Berlinu

Rakije, likeri, vina, čobanac, kulen, kobasice, slanina, domaći kruh, langošice, sarma i drugi tradicijski proizvodi prezentirali su Hrvatsku na Zelenom tjednu u Berlinu

  • 244
  • 16
  • 0

U nedjelju, 26. siječnja, u Berlinu je zatvoren jedan od najvećih sajmova poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda - Zeleni tjedan. Bilo je to 79. izdanje sajma, a na njemu je jedanaesti put nastupila i Hrvatska. Iako su nastup hrvatskih gospodarstvenika na Zelenom tjednu u Berlinu sufinancirale Vlada RH i HGK, interes za izlaganje na sajmu u Berlinu pokazala su tek četiri izlagača.

Na ovom prestižnom međunarodnom sajmu poljoprivrede, predstavilo se ukupno 1.574 izlagača iz stotinjak zemalja sa svih kontinenata. Hrvatsku su, ove godine u Berlinu, na dva izložbena prostora, ponosno predstavljala četiri proizvođača:

  • Obrt Đanić, vlasnika Gorana Đanića iz Podgorača, sa svojim slavonskim šljivovicama i domaćim voćnim rakijama i likerima
  • OPG Kolembus iz Našica sa svojim vinima
  • P.O. Brojne s Visa sa svojim tradicijskim otočnim proizvodima - cviti, hib, pandulete
  • Trgovina "Dalmatina" putem koje je predstavljen Badel i proizvođač voćnih rakija Kapronca d.o.o. iz Zagreba

Obrt Đanić u Berlinu je nastupio osmi put, a uz tradicionalnu šljivovicu, viljamovku, travaricu, višnjevac, kruškovac, liker "Julija", svijetli pelinkovac i liker od smokava, predstavio je kao ovogodišnju novost liker od šipka. "Svake godine želimo predstaviti nešto novo iz bogate palete naših proizvoda. A dolazimo jer je to najveći sajam te vrste i što je Njemačka veliko i strateški važno tržište za nas. Nijemci rado kušaju naše proizvode i bilo mi je drago kada su posjetitelji dolazili na štand s papirom i tražili naše proizvode. Važno nam je da budemo prepoznati i da turisti iz Njemačke kada dođu na Jadran znaju za naše proizvode. Isto tako, važno nam je da naši proizvodi ne budu samo zanimljivi njemačkom nego i ostalim europskim tržištima", rekao je za Glas Slavonije Goran Đanić, te dodao kako su prije pet godina upravo na Zelenom tjednu pronašli kupce iz Crne Gore.

Obrt Đanić, koji zapošljava 22 djelatnika, svoja predstavništva ima u Zagrebu, Rijeci, Puli i Splitu, a više od 40 % proizvoda plasira na inozemna tržišta. Iako je nastup hrvatskih gospodarstvenika na Zelenom tjednu u Berlinu sufinancirala HGK, interes je bio slab. Razlog tome je što sajam traje deset dana, a Komora ne pokriva troškove prijevoza, smještaja i radnika.

Hrvatski izlagači, osim rakije, likera i vina, posjetiteljima su nudili čobanac, kravlji sir s paprikom, langošice, domaći kruh, kulen, kobasice, slaninu, sarmu te druge hrvatske tradicionalne proizvode. Narodne običaje prezentirale su članice HKD Podgoračani iz Podgorača.


Tagovi

Zeleni tjedan Berlin OPG Đanić OPG Kolembus Badel Kapronca d.o.o. Rakija Liker Vino IGW Goran Đanić


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]