Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 19.03.2009.

SLAVIN 2009 Orahovica

16. međunarodni sajam vinogradarstva, vinarstva i voćarstva

  • 1.336
  • 66
  • 0

U Orahovici, od 12. do 14. ožujka, održan je 16. međunarodni sajam vinogradarstva, vinarstva i voćarstva "Slavin 2009." na kojem je ove godine sudjelovalo 300 izlagača iz Hrvatske, BiH i Mađarske.

Sajam na kojem je bilo izloženo oko 250 različitih vrsta vina i jakih alkoholnih pića, održavao se u sportskoj dvorani školskog centra Orahovica. Sajam je u nazočnosti, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Josipa Kraljičkovića, domaćina, župana Virovitičko-podravske županije, Tomislava Tolušića i gradonačelnika Orahovice, Josipa Nemeca te niza ostalih uzvanika, otvorio predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Organizator sajma je bila Slavonija obrtnička zadruga Orahovica,a suorganizatori su bili: HGK Županijska komora Virovitica, HOK županijska Obrtnička komora, Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica grada Orahovice, Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu. Pokrovitelji sajma su bili Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstvo turizma i Virovitičko-podravska županija.

U tri dana koliko je trajao sajam održana su brojna predavanja vezana uz vinogradarsko-vinarsku struku koja su bila posjećena u velikom broju i praćena uz veliko zanimanje poljoprivrednika naše i okolnih županija.

U sklopu sajma, održano je i ocjenjivanje kvalitete vina, a bilo je prijavljeno 128 uzoraka vina sa cijelog područja Hrvatske, BiH i Mađarske. Statuu za najbolje ocjenjeno vino sajma Slavin 2009. dobilo je Traminac ledeno vino 2007. proizvođača Kutjevo d.d. iz Kutjeva, posebna statua sajma za najbolje ocjenjeno vino Frankovka, ove godine pripala je Frankovka Barrique 2006. proizvođača Feravino d.o.o. iz Feričanaca. Isto tako je održano i ocjenjivanje jakih alkoholnih pića, za što su bile podjeljene medalje za kvalitetu.

Najbolje ocjenjeno jako alkoholno piće bilo je rakija od šljive proizvedena 2005., proizvođača Tomislava Grgurića iz Vinkovaca. Uz veliku posjećenost sajma, cca 4000 posjetitelja, birao se najbolji slavonski kolač i najbolji vinski gulaš te je izabrana četvrta po redu vinska kraljica Slavonije i Baranje.

Autor: Ana-Marija Čajkulić, dipl. ing. agr


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#Rakija connecting people 😎