Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viroexpo 2020
  • 09.03.2020. 17:45
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Sajam Viroexpo otkazan zbog opasnosti od širenja koronavirusa

Iako je za sajam sve spremno, nama je na prvom mjestu zdravlje i sigurnost naših građana, posjetitelja i izlagača sajma, rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Foto: Karolija Rastija (arhiva)
  • 1.684
  • 200
  • 0

Jubilarni, 25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2020, otkazan je zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Sajam koji se trebao održati ovaj vikend, od 13. do 15. ožujka, kako su naveli organizatori, vjerojatno će biti odgođen do jeseni. 

"Smatramo kako je u ovom trenutku, s obzirom na koronavirus, to jedina razumna odluka, jer iako je za sajam sve spremno, nama je na prvom mjestu zdravlje i sigurnost naših građana, posjetitelja i izlagača sajma", rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, na sjednici Organizacijskog odbora Viroexpa 2020., navodi se na stranici sajma. 

Župan je dodao da je mogući plan i spajanje s Agroexpom. "Ali to ćemo vidjeti, sve ovisi o tome kako će se odvijati situacija s koronavirusom, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama odakle nam dolaze izlagači. Ako sve bude u redu održat ćemo ga na jesen, ako ne, onda ga ove godine neće biti", dodao je župan. 

Podsjećamo, Nacionalni stožer civilne zaštite Hrvatske danas je preporučio do daljnjega odgoditi sve skupove s više od 1.000 ljudi. Riječ je o drugoj mjeri zaštite od potencijalne zaraze. Prva skupina mjera je da će svi strani državljani koji ulaze iz područja koja su žarišta, a to se posebno odnosi na Kinu, Italiju i Koreju, biti upoznati s obaveznom mjerom smještaja u karantenu na 14 dana

"Na prvom mjestu nam je zdravlje građana", poručio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. 

Izlagačima je, pak, poručeno da iznos koji su uplatili za izlagački prostor, ostaje kao polog za jesensko izdanje sajma. "I prostor koji su imali za period od 13. do 15. ožujka, čeka ih najesen", naglasio je direktor Viroexpa, Bojan Mijok.


Tagovi

Viroexpo Sajam Koronavirus Otkazan sajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Viroexpo d.o.o.

33000 Virovitica, Hrvatska
tel: + 385 33 638 270, fax: + 385 33 638 278, e-mail: info@viroexpo.hr web: http://viroexpo.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]