Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija otočnih proizvoda
  • 02.01.2015. 10:15

Sajam otočnih proizvoda za vrijeme Škrapinga

Na otoku Pašmanu će se 07. i 08. ožujka 2015. godine održati još jedan Sajam otočnih proizvoda za vrijeme Škrapinga, koji će okupiti brojne otočne proizvođače. U proteklih pet godina, sajmovi su potaknuli otočnu proizvodnju, održivi razvoj te ostanak na otoku.

  • 459
  • 65
  • 0

Tradicionalni Sajam otočnih proizvoda, kao i svake godine, održat će se u sklopu manifestacije Škraping, 07. i 08. ožujka 2015. godine na otoku Pašmanu.

Za organizaciju su zaslužni Općina Tkon, TZ općine Tkon i Javna komunalna ustanova Prvenj, koji ove godine očekuju nastup preko 40 otočnih izlagača sa gotovo svih jadranskih otoka, čiji su proizvodi nositelji oznake "Hrvatski otočni proizvod". Sa područja otoka Pašmana trenutno je 15 nositelja oznake "HOP".

Sajmovi su poticaj otočnoj proizvodnji

Sajam je prilika otočnim proizvođačima

za prodaju autohtnonih proizvoda

Sajmovi su u ovih proteklih pet godina potaknuli otočnu proizvodnju, održivi razvoj te ostanak na otoku. Hrvatski otočni proizvod izminmno je važan za lokalnu samoupravu i razvoj otoka Pašmana. Za sve je kriv "Škraping" koji je 2010. godine dobio oznaku Hrvatski otočni proizvod kao nematerijalni proizvod, a tada je održan i prvi Sajam otočnih prizvoda, koji je već tada okupio brojne otočne izlagače, goste sajma sa kopna, pa čak i dobitnika prestižne oznake H.O.P.-a, brand markica Hrvatskih otočnih proizvoda.

Bitan je za promociju turizma mjesta i otkrio je pravi put otočnim proizvođačima da njihovi proizvodi dospiju od vrijednih ruku do potrošača i konačnog kupca. Tradicionalna otočna jela, dalmatinska glazba te vrijedna otočna rukotvorstva, kozmetika na bazi maslinovog ulja i autohtonog bilja, raznorazne delicije od marmelada, arancina, limuncima, prženih badema "mendula" i slastica, originalni otočni suveniri izrađeni od maslinovog drveta, školjaka, nakit. Sve to u svrhu promocije turizma, autohtonih proizvoda te obogaćenje turističke ponude. Na taj način turisti i ostali posjetitelji mogu okusiti i doživjeti otok i otočne proizvode, dok proizvođači imaju izvrsnu priliku distribuirati svoje proizvode.


Tagovi

Sajam otočnih proizvoda Otok Pašman Otočni izlagači Hrvatski otočni proizvod Škraping Otočna jela Maslinovo ulje Otočni suveniri Školjke Autohtono bilje Prženi bademi