• Natjecanje u oranju Virovitičko - podravske županije
  • 27.07.2014. 09:00

Rekić i Hrgović doorali do državnog!

Svoje znanje su pokazali u kategoriji premetnjaka Marijan Kaladić iz Gradine, Branimir Heđi, Milenko Hrgović iz Vaške i Marijan Matijaško iz Čađavice. Od njih četvorice pravo nastupa na državnom kao pobjednik ostvario je Milenko Hrgović

  • 390
  • 58
  • 0

Počelo je u samo jutro. Kroz sela u okolici Sopja i Suhopolja protutnjali su. Onako svako malo. Koji John Deere pa Deutz, Massey. I bilo je razloga što su razbudili uspavana slavonska sela. Put ih je vodio u Gaćište. Malo selo u blizini poznate ergele Višnjica. Razlog njihove žurbe bilo je postrojavanje s traktorom i plugom na njivi iza sela. Uz samu njihovu lovačku kuću.

Organizatori predvođeni Sinišom Hrgovićem iz Poljoprivredno savjetodavne službe o svemu su mislili. I gdje će gosti, kamo će ići natjecatelji, gdje novinari. Sve je štimalo. Ivica Prpić bio je glavni sudac koji je pak vodio brigu da natjecanje orača prođe prema svim pravilima. A na kraju. Kada je podignuta zelena zastava 15 traktora svoje je plugove povelo u borbu za bodove. Njih četiri premetnjaka te 11 ravnjaka. I sunce je ono što nas je sve veselilo. Doduše nije bilo onako vruće i sparno, srpanjsko. Ali bilo ga je. I uz pomoć sunca sve je bilo bolje.

Tko je sve pokazao znanje?

Svoje znanje su pokazali u kategoriji premetnjaka Marijan Kaladić iz Gradine, Branimir Heđi, Milenko Hrgović iz Vaške i Marijan Matijaško iz Čađavice. Od njih četvorice pravo nastupa na državnom kao pobjednik ostvario je Milenko Hrgović. U konkurenciji ravnjaka pobijedio je Radoslav Rekić iz Suhopolja, a uz njega borili su se još i Mario Protrka iz Suhopolja, Ivan Šimatić iz Vaške, Josip Banić iz Virovitice, Dobrislav Babić iz Vaške, Davor Begovac iz Novaka, Đorđe Ružić iz Kapinaca, Dejan Ponjević iz Novaka, Mirko Rudec iz Virovitice, Željko Šebalj iz Kapinaca, Augustin Banić iz Virovitice. Nakon višesatnih borbi komisija je donijela takav svoj sud, a svi okupljeni okrijepili su se grahom i pićem koje su osigurali organizatori.

Općina Suhopolje je najavila i kandidaturu da iduće godine bude domaćin prvenstva Hrvatske u Oranju. Bila je prilika i da se podsjeti na ovome skupu na svih dosadašnjih 10 godina održavanja natjecanja u Virovitičko - podravskoj županiji.


Fotoprilog


Tagovi

Rabe He-va Framest Lemken Vogel&not Tanjurača Plug Podrivač Gruber Njiva Oranica Strnište Orači Ivica Prpić Siniša Hrgović Slavonija Virovitica Suhopolje Kategorija premetnjaka Kategorija ravnjaka Milenko Hrgović Radoslav Rekić P


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ljudi, čuvajmo naše šume. Hrvatska vatrogasna zajednica upravo javlja da je u tijeku gašenje požara kod Rogoznice, na lokaciji Zatoglav. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma, a na intervenciji gašenja sudjeluje 24 vatrog... Više [+]