Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radni sastanak
  • 20.01.2015. 13:15

Reforma vodnokomunalnog sektora

Najava "Koncepta uspostave specijalizirane edukacije u sektoru javne odvodnje u Republici Hrvatskoj" u okviru reforme vodnokomunalnog sektora!

  • 191
  • 7
  • 0

Republika Hrvatska u postupku je reforme vodnokomunalnog sektora na temelju obveza preuzetih pristupanjem Europskoj uniji. Reformom se želi podići kvaliteta vodnih usluga, sigurnost opskrbe pitkom vodom, smanjenje gubitaka u vodoopskrbnoj mreži, razvoj vodnokomunalne infrastrukture i povećanje stupnja priključenosti na sustave javne vodoopskrbe i odvodnje, jedinstvena cijena vodnih usluga na uslužnom području, bolje korištenje bespovratnih sredstava iz fondova EU, i u konačnici smanjenje negativnog utjecaja ispuštanja otpadnih voda na stanje voda i okoliša u cjelini.

Konačni cilj ove reforme je da se stvore preduvjeti da sva naselja u Republici Hrvatskoj veća od 2.000 stanovnika do 2023. godine budu priključena na sustave javne vodoopskrbe i javne odvodnje te da se njihove komunalne otpadne vode na odgovarajući način pročišćavaju na uređajima za pročišćavanje otpadnih voda. Do 2023. godine treba izgraditi i pustiti u rad odgovarajuće uređaje za pročišćavanje otpadnih voda u 281 aglomeraciji većoj od 2.000 ES.

S obzirom na to da je za rad na uređajima za pročišćavanje otpadnih voda i tehnologijama koje se koriste potrebno dodatno usavršavanje djelatnika koji će na njima raditi, Savezna Republika Njemačka ponudila je svoje stručnjake na tom području kako bi se Republika Hrvatska lakše prilagodila novim uvjetima i potrebama tržišta. Savezna Republika Njemačka, uz još nekoliko zemalja članica Europske unije (Danska, Nizozemska, Ujedinjeno Kraljevstvo), gotovo je u potpunosti ispunila zahtjeve Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda te ima veliko i vrijedno iskustvo u upravljanju sustavima za pročišćavanje otpadnih voda.

Radni sastanak vezan uz najavu uspostave specijalizirane edukacije u sektoru javne odvodnje u Republici Hrvatskoj održat će se dana 20. siječnja (utorak) 2015. godine s početkom u 9:00 sati. Poslovna zgrada Hrvatskih voda, dvorana za sastanke broj 244, Ulica grada Vukovara 220, Zagreb.

Sastanku će prisustvovati pomoćnik ministra poljoprivrede RH za vodno gospodarstvo Dražen Kurečić, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u RH Hans Peter Annen, voditelj Odjela za proširenje EU, jugoistočnu Europu i Tursku Helge Tolksdorf, predstavnica TCC Danubius - German Water Partnership dr. Heike Burghard. Prisutnima će se video porukom obratiti i ministar okoliša, klime i energetike njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg Franz Untersteller.

Izvor: Glasnogovornik MP


Tagovi

Reforma Vodnokumunalni sektor Vodna usluga Razvoj infrastrukture Pročišćavanje voda Uređaj za pročišćavanje Direktiva o pročišćavanju voda Radni sastanak Dražen Kurečić Ivica Plišić Hans Peter Annen Helga Tolksdorf

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]