Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 17.01.2014. 09:00

Raštikijada 2014. u Vidu

Gastro manifestacija, Raštikijada u Vidu, nudi za svakoga ponešto, od kulinarskih specijaliteta i vina, do dobre zabave uz bogat kulturno-zabavni program

Foto: mostarlife.com
  • 618
  • 50
  • 0

U mjestu Vid, u blizini Metkovića, na Naronitanskom trgu, u nedjelju 26. siječnja 2014. godine s početkom u 13 sati, održat će se gastro manifestacija popularna naziva Raštikijada - "Dani raštike i suva mesa".

Ova gastro manifestacija nudi za svakoga ponešto, od kulinarskih specijaliteta i vina, do dobre zabave uz bogat kulturno-zabavni program. Posjetitelje ovogodišnje Raštikijade zabavljat će Klapa Kačić Gradac, Klapa Signum Čapljina, Klapa Trebižat te glazbeni sastav Versi.

Za one koji ne znaju, raštika je zeljasta, ljekovita biljka, izrazito bogata nutricioništičkog sastava, koja spada u porodicu kupusnjača. Kao povrtna kultura uzgaja se u priobalnom dijelu Hrvatske, na otocima i u Hercegovini. Oduvijek je imala značajno mjesto u prehrani pučanstva tog podneblja.

lako se uzgaja i izvrsno podnosi sve vremenske uvjete, od suše do mraza, najukusnija je ipak u zimskom periodu, jer je mekša i slađa. Na raštiki i maslinovu ulju, uz malo krumpira i kruha, odgojile su se mnoge generacije kršnih, stasitih Dalmatinaca. Raštikom su se hranile i svinje, a i koze su ju brstile, kao poslasticu, baš kao i pčele koje se pomame za njenim žutim cvjetovima tijekom proljeća.

Za sve zainteresirane, prijave za sudjelovanje na vidskoj Raštikijadi primaju se najkasnije do 20. siječnja, na brojeve telefona 095/6130 292 ili 098/1634 563.

Foto: mostarlife.com


Povezana biljna vrsta

Raštika

Raštika

Sinonim: rašćika | Engleski naziv: collard, kale | Latinski naziv: Brassica oleracea L. convar. acephala (DC.) Alef. var. palmifolia DC.

Raštika dobro podnosi sušu i u tom razdoblju zaustavlja rast, a listovi joj postaju tvrdi i kožasti, ali nakon kiše razvije novo, kalitetno lišće. Za vegetativni rast optimalne su... Više [+]

Tagovi

Raštikijada Vid Manifestacija Raštika Vino Gastronomija


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs