Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki sajam
  • 21.04.2023. 15:40
  • Osječko-baranjska, Osijek

Prvi put na novoj lokaciji - otvoren Proljetni sajam u Osijeku!

Na više od hektar površine zatvorenog i otvorenog prostora čeka vas 170 izlagača iz Hrvatske, ali i inozemstva. Proljetni osječki sajam prva je manifestacije u novom Gospodarskom centru.

Foto: Martina Pavlović
  • 1.810
  • 165
  • 0

Površinom najveći do sada 29. Proljetni sajam u Osijeku ove je godine okupio 170 izlagača iz Hrvatske i inozemstva i to na više od 2.500 m2 zatvorenog i 8.000 motvorenog izložbenog prostora.

Prva je ovo manifestacija koja se održava u novoizgrađenom Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije vrijednom 9,5 milijuna eura.

"Ovo je buduće sjecište svih gospodarskih puteva i aktivnosti na području naše županije, a cilj nam je da to bude i puno šire", kazao je župan osječko-baranjski, Ivan Anušić.

Rekao je i da ona sintagma Slavonije: Nemojte tamo ići tamo ništa ne valja, propala je i pusta, više ne vrijedi. "Ja to dopustiti neću kao ni Vlada RH. Ne dopuštaju to ni gospodarstvenici zato i imamo rezultate i ovakav reprezentativan te moderan objekt", poručio je.

Otvorenju je prisustvovao i predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković. "Političko strukturni okvir koji je ova Vlada napravila u svim slavonskim županijama čini dodatnu vrijednost. Ukupne investicije su sada na oko 2,5 milijarde eura", poručio je premijer.

Premijer se osvrnuo na pozitivne rezultate u OBŽ

Dodao je da će Vlada napraviti reviziju svojih prognoza rasta i izaći s podatkom da su u 2022. udio javnog duga u BDP-u smanjili za 10 posto. "Revidirat ćemo i prognoze rasta BDP-a na oko dva posto možda i više. To znači da smo bolji nego što smo sami mislili prije nekoliko mjeseci, a bili smo na 0,7 posto", dodao je.

Proizvodi OPG-ova i mehanizacija

Sajam se održava tri dana, od danas pa sve do nedjelje 23. travnja. Ulaz je kao i inače, besplatan

Na sajmu vas čekaju domaći proizvodi brojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga, a iz domene agrara tu je i nezaobilazna poljomehanizacija. Izlažu  Novocommerce International, Jerković, Top Agro i druge tvrtke.

Tijekom sva tri dana sajma u dvoranama će se održavati radionice i predavanja u suradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Ekonomskim fakultetom i Fakultetom agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Udruženjem obrtnika Osijek i Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije.

Na bivšu lokaciju na Pampasu mnogi su građani Osijeka na sajam odlazili tramvajem. S obzirom na poziciju nove lokacije Osječko-baranjska županija je u suradnji s Gradskim prijevozom putnika (GPP) za sve posjetitelje osigurala i besplatnu autobusnu liniju koja prometuje od Gajevog trga do Gospodarskog centra.

Poljoprivredna mehanizacija na Proljetnom sajmu

Autobusi polaze s Gajevog trga svaki puni sat (u petak od 13.00 sati, a u subotu i nedjelju od 10.00 sati). Povratna linija kreće ispred Gospodarskog centra također svakih sat vremena; u petak polazi od 13.30 sati, u subotu i nedjelju od 10.30 sati do zatvaranja sajma.


Fotoprilog


Tagovi

Osječki sajam Otvorenje Gospodarski centar Ivan Anušić Andrej Plenković


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner