AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » Prvi Farm Show u Hrvatskoj!

Prvi Farm Show u Hrvatskoj!

Zaputite se u Osijek!

Prvi Farm Show u Hrvatskoj!

Datum: 25.07.2014. 10:30

Kategorija:

Sajmovi & događanja

Zaputite se u srce Slavonije i posjetite prvi Farm Show, u organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme!

Prije nešto više od godinu dana osnovana je Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH. Da su krenuli u smjeru svoga cilja, boljeg povezivanja prodavatelja mehanizacije, potvrđuje inovativni pothvat organizacije prvog Farm Show-a u Hrvatskoj!

U periodu od 29. do 31. kolovoza 2014. godine, na čepinskom Sportskom aerodromu kod Osijeka, posjetitelji će imati priliku posjetiti ovaj događaj, prvi takve vrste u ovom dijelu Hrvatske.

Pričali smo s tajnikom Udruge, gospodinom Hrvojem Marjanovićem, koji nam je otkrio neke detalje.

Farm Show zauzet će oko 12.000 kvadrata prostora na kojemu će prodavači izložiti svoje strojeve i traktore, a činjenica da su piste aerodroma omeđene zemljištem, omogućit će i demonstraciju tih strojeva pa će posjetitelji vidjeti i više od samo izloženih i uglancanih mašina. Osim strojeva, tu će se naći i prodavači sredstava za zaštitu bilja, sjemena, ukratko, svega što se tiče poljoprivrede. No mjesta za prodavače kojekakvih općih sajamskih "drangulija" kažu neće biti.

"Već godinama odlazimo u Gudovac i protiv tog sajma ili samih organizatora nemamo ništa. Bjelovarski sajam je već postao tradicija. Ali, Bjelovar nam je daleko, treba platiti prijevoz strojeva, što je iznimno skupo. Također, potrebno je doći par dana ranije kako bi se sve namjestilo, a isto tako ostati i koji dan dulje kako bi se opet sve raspremilo, a onda za sve te dane treba platiti i smještaj. Sve nam je to veliki trošak", govori Marjanović.

Osim troška, smeta im kaže to što je Bjelovarski sajam, osim tradicije, postao događaj na koji sudionici dolaze radi zabave. Ono što bi oni htjeli vidjeti na svom showu jest njihova struka, a ne prodavače lizalica i šećernih vata. Željeli bi potencijalnom kupcu ponuditi ono što ga zanima, kao i mogućnost da možda nešto novo i nauči, a da bi mu to moglo koristiti u poslovnoj budućnosti. Ukratko, htjeli bi od Farm Show-a stvoriti jednu lijepu priču kojoj će se u budućnosti posjetitelji rado vraćati.

"Iz svih tih razloga, mi smo odlučili napraviti nešto svoje i nadamo se da će ljudi to prepoznati. Zašto Slavonija ne bi imala jedan takav događaj? Logičnije je nego da idemo u Bjelovar kad nam je ovo svima bliže, a time i isplativije", navodi Marjanović.

Grad Osijek pružio podršku organizaciji!

Grad Osijek ih je već prepoznao i dočekao širom otvorenih ruku. Dobili su pismo namjere te se nadaju da će netko iz Grada uveličati otvorenje Farm Show-a. Novac od Grada kažu nisu niti tražili, ali pokušat će trošak nadomjestiti naplatom ulaznica koje će iznositi 30 kn po osobi. Ali, dio tog novca sudioniku će se vratiti jer će, uz ulaznicu, dobiti i bon za konzumaciju pića.

Na sajmu će izlagati članovi Udruge, kojih je ukupno 21 prodavač mehanizacije, ali mogućnost izlaganja je dakako ponuđena i onima koji nisu članovi. Oformili su cjenik zakupa prostora koji neće biti ograničen, već će se prilagođavati potrebama izlagača. U organizaciji im pomaže Rudolf Kalkan, predsjednik AK Slavonija, koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji događaja na Sportskom aerodromu pa poznaje sve regulative koje organizator jednog takvog događaja mora ispunjavati.

Iz Udruge se nadaju da će njihov Farm Show u ta tri dana trajanja posjetiti između 5 i 8 tisuća ljudi, a kako je ovo prvi takav događaj koji će Osijek i šira okolica imati priliku vidjeti, uopće ne sumnjamo u to da će u potpunosti uspjeti!


Farm Show Osijek

Farm Show Osijek
Sv. L.B. Mandića 172, Osijek, Hrvatska
tel: +385 34 319 050
e-mail: hrvoje@agronom.hr , web: www.farmshowosijek.eu

Broj pregleda članka: 2974; Uspješnost članka: 371.7

Tagovi: Traktori, Osijek, Grad Osijek, Strojevi, Demonstracija, Farm Show, Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije, AK Slavonija, Hrvoje Marjanović, Rudolf Kalkan, Sportski Aerodrom Čepin

Ključne riječi članka: prvi, farm, show, u, hrvatskoj, događaj, vidjeti, osijek, organizaciji, strojeva, udruge, mehanizacije, posjetitelji, nešto, farm show


Ivona Žinić

Svi tekstovi autora

Autorica Ivona Žinić

Ivona je administratorica portala Agroklub, a magistrirala je hortikulturu na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme voli biciklirati i strastveni je svjetski putnik!