Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam pršuta
  • 11.04.2022. 12:00
  • Splitsko-dalmatinska, Sinj

Pršutana Pupačić šampion nacionalnog sajma u Sinju

17. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, ugostio je 40-tak izlagača iz Dalmacije, Like, Zagorja, Slavonije i Hercegovine.

Foto: Pršutana Pupačić
  • 224
  • 61
  • 0

Dodjelom nagrada u Sinju završen je 17. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, na kojemu je sudjelovalo 40-tak izlagača iz Dalmacije, Like, Zagorja, Slavonije i Hercegovine.

Zlatnu diplomu za kvalitetu dobili su proizvođači MTO Mrki, GTF, Sušara Perajica i Herceg pršutana, zlatnu plaketu kvalitete pršuta dobio je PBZ Svilaja, titulu vice šampiona kvalitete pršuta Agro Maleš. Titulu šampiona kvalitete pršuta osvojila je pršutana Pupačić iz mjesta Kostanje na omiškom području.

Na zatvaranju sajma sinjski gradonačelnik Miro Bulj zahvalio je svima na organizaciji i sudjelovanju i najavio da ga sljedeće godine namjeravaju dignuti iznad onoga kada je bio najjači, a to je bilo vrijeme prije pandemije koronavirusa.

"Ovaj ćemo festival proizvodnje domaćih pršuta, pancete i ostalih proizvoda dignuti na najveću moguću razinu. Iduće godine ćemo prije otvaranja sajma u Sinju imati svojevrsni predsajam, prvo u Zagrebu, a onda najvjerojatnije i u drugim gradovima", poručio je Bulj.

Poljički pršut: Ivan Pupačić stvara novi brend ove delicije

Osim pršuta i drugih suhomesnatih delicija proizvođači su izložili maslinovo ulje, razne domaće suvenire i rukotvorine. 

Sajam je održan u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj i suorganizaciji Grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Nacionalni sajam Sajam pršuta Šampion Pršutana Pupačić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Došli smo provjeriti stanje usjeva kod Predraga Begića u Sisačko-moslovačku županiju. Kukuruz je do jučer plivao u 15 cm vode, ali pšenica se "izvukla" bez muke. Kako to? Doznat ćete uskoro...