Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska manifestacija
  • 21.07.2015. 21:50

Proslava berbe grožđa u Iloku!

Slavonci, Baranjci i Srijemci na jednom mjestu! 48. Iločka berba grožđa i ove će godine zagolicati osjetila!

  • 267
  • 16
  • 0

48. Iločka berba grožđa započinje sa prvim događanjima već zadnju subotu u mjesecu kolovozu, točnije 29. kolovoza sa druženjem u vinogradima tijekom popodneva, a nastavlja sa Noći vina. Kao i uvijek do sada, središnji dio je prvi vikend rujna, točnije 04. do 06. rujna 2015.

Manifestacija koja se održava od 1962. godine gotovo je najstarija manifestacija u području Slavonije, Baranje i Srijema. Potječe iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja u samom mjestu i vinogradima. Do današnjih dana Iločka berba grožđa prerasla je u etno-gastro-vinsko-zabavnu manifestaciju.

Manifestacija privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa. Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, u programima koje posjeti ukupno oko 6.000 posjetitelja. U terminu od sedam do osam dana programa, više je zabavnih, kulturnih, sportskih, vinsko-stručnih i drugih događanja.


Tagovi

Ilok Berba grožđa Srijem Pudarina Noć vina


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."