Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarstvo
  • 20.02.2014. 10:00

Predstavljanje vinara Slavonije i Baranje u Zagrebu

Uvertira u 2. Hrvatski festival hrane i vina bit će predstavljanje vinara Slavonije i Baranje i talijanske regije Friuli Venezia Giulia

Foto: depositphotos, Boule
  • 336
  • 39
  • 0

U Klovićevim dvorima u Zagrebu, 21. veljače će se predstaviti vinari Slavonije i Baranje te prijateljske regije Friuli Venezia Giulia. Nazočni gosti moći će degustirati brojna kvalitetna vina vinogorja Baranja, Đakovo, Erdut, Feričanci, Ilok, kao i talijanske regije Friuli Venezia Giulia.

Predstavljanje je zamišljeno kao obilježavanje dugogodišnjeg prijateljstva dvaju regija te upoznavanje vina, regija, ljudi, te vinograda i podruma Slavonije i Baranje i Friuli Venezie Giulie, ali i kao uvertira u predstavljanje najpoznatijeg gastro događaja u Hrvata - 2. Hrvatskog festivala hrane i vina, koji će se ove godine održati od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb.

Na festivalu će se prezentirati cjelokupna eno-gastro ponuda Hrvatske kroz različite regije, ali i gastronomija drugih zemalja, s naglaskom na Italiju kao zemlju pokrovitelja. Preko 10.000 posjetitelja uživalo je u hrvatskim autohtonim jelima te osebujnim okusima kvalitetnih domaćih vina, na prvom Hrvatskom festivalu hrane i vina, održanom 2012. godine.

Na predstavljanju vinara u Galeriji Klovićevi dvori kratke govore će održati:

  • dr.sc. Vladimir Šišljagić, župan osječko-baranjski
  • Franco Iacop, predsjednik Regionalnog vijeća Friuli Venezia Giulia
  • Đurđa Protić, direktorica 2. Hrvatskog festivala hrane i vina

Događaj je rezultat zajedničke organizacije Osječko-baranjske županije, autonomne regije Friuli Venezia Giulia i 2. Hrvatskog festivala hrane i vina. Ujedno, svi prisutni na predstavljanju će moći kušati savršen spoj enogastro strasti dvaju regija - Slavonski kulen ofira s Friulanom, a pršut San Daniele in amore sa graševinom.

Foto: depositphotos, Boule1301


Tagovi

Vinarstvo Slavonija Baranja Vino Festival hrane i vina Friuli Venezia Giulia Vladimir Šišljagić Franco Iacop Đurđa Protić


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]