Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šafram
  • 23.08.2019. 09:00

Posjetite Šaframova polja na Danu paprike!

Tvrtka Šafram vas poziva na Dan paprike koji će se održati u petak, 30. kolovoza, 2019. godine u Turanovcu (8 kilometara od Virovitice), na adresi Jelav 3.

Foto: depositphotos.com/Victority
  • 742
  • 102
  • 0

Tvrtka Šafram vas poziva na Dan paprike koji će se održati u petak, 30. kolovoza, 2019. godine u Turanovcu (8 kilometara od Virovitice), na adresi Jelav 3. Posjetitelji mogu obići Šaframova polja paprike od 11 sati te uz stručno vodstvo Arijane Šafranko Salihćehajić i Željka Vlašića dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice. Zainteresirani kooperanti će imati prilike vidjeti kako izgleda i kako se sadi paprika, međuredne razmake, strukturu grma i ploda. 

Podravsko crveno more

Šafram na svojem polju ima 3,5 ha koje koriste uglavnom za eksperimente. Ove su godine sadili oko 220.000 sadnica, od čega pola hibrida, a pola sortnog sjemena. S velikim zanimanjem očekuju rezultate prinosa jedne i druge sorte, budući da su uvjeti sadnje i njege bili jednaki.

Uspoređivat će se i postojanost boje u ljetnom periodu, te će im ti podaci biti važni za daljnje odluke o ulaganju u novo razvijene hibride ili zadržavanje starih sorti začinskih paprika. 

Na pitanje o tome kakva je godina bila i što možemo očekivati, iz Šaframa poručuju: "Godina je iznimno teško započela. U svibnju, kada se flanci paprike presađuju iz staklenika u zemlju, odnosno na otvoreno, kiša je svakodnevno padala i onemogućavala sadnju. Papriku smo povijesno kasno sadili ove godine, sve do kraja lipnja. Imali smo sreće barem što se tiče tuče koje je bilo u našoj bliskoj okolici, ali na sreću nije nas pogodilo. Obzirom na kasnu sadnju, prinosi će biti manji. Koliko, to je još rano govoriti, vidjet ćemo točno po završetku berbe. Prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, lijepo vrijeme i temperature do 25 ºC bi se trebale održati do sredine rujna pa smo optimistični glede kvalitete paprike koja voli sunce."

Uvjeti otkupa i cijena!

Obzirom da se paprika bere u više intervala, prvi i osnovni uvjet za prvu berbu je da se bere isključivo crvena, tehnološki zrela i zdrava paprika. Otkupna cijena takve paprike iznosi 3,00 kn/kg. U zadnjoj berbi se tolerira 15 do 20% zelene paprike, cijena za zadnju berbu je 2,40 kn/kg.

Pozivaju se postojeći kooperanti i oni koji bi to htjeli postati da iz prve ruke saznaju više o proizvodnji začinske paprike.

Posjetite Dan paprike 30. kolovoza u Turanovcu!


Tagovi

Šafram Dan paprike Začinska paprika Kooperanti


Autorica

Marina Parlov Puljiz

Više [+]

Marina je profesorica hrvatskog jezika, a dio je prodajnog tima Agrokluba.


Partner

Šafram d.o.o.

Oranice 118, 10090 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 38 84 350, e-mail: safram@safram.hr web: http://www.safram.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]