Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šafram
  • 21.08.2016. 19:30

Posjetite Šaframova polja na Danu paprike!

Tvrtka Šafram poziva vas na Dan paprike koji će se održati u četvrtak, 25. kolovoza 2016. godine u Turanovcu.

  • 2.019
  • 403
  • 0

Tvrtka Šafram poziva vas na Dan paprike koji će se održati u četvrtak, 25. kolovoza 2016. godine u Turanovcu (8 kilometara od Virovitice), na adresi Jelav 3. Posjetitelji mogu obići Šaframova polja paprike od 10 do 14 sati te uz stručno vodstvo dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Tvrtka je na svoja 3,5 hektara posadila preko 210.000 komada sadnica Palotas paprike. Radi se o začinskoj paprici hibridne sorte Palotas F1. To je novija sorta začinske paprike izvanredne crvene boje koja daje lijepe prinose, i preko 30 t/ha.

Posjetite Dan paprike Šaframovih polja te saznajte zašto nose naziv podravskog crvenog mora!

Nakon obrade tla, postavljene su cijevi za navodnjavanje i malč folija. Na taj način omogućeno je takozvano navodnjavanje kap na kap koje jednom tjedno koriste i za prihranu biljkama vodotopivim mineralnim gnojivima.

Malch folija

Razmak između biljaka je 15 cm, a međuredni razmak oko 40 cm. Svaka biljka ima 20-25 plodova paprike, pa je prinos po biljci oko 0,65 kg do 0,80 kg paprike, ovisno o razvijenosti same biljke. Početak berbe očekuju već 01.09. ove godine.

Siguran otkup i cijena!

Šafram svojim kooperantima nudi siguran otkup, cijena je 2,60 kn/kg začinske paprike, plaćanje 15 do 30 dana od primopredaje paprike. Troškovi od sadnje do berbe se kreću oko 50% od ukupne zarade.

Pozivaju se postojeći kooperanti i oni koji bi to htjeli postati da iz prve ruke saznaju više o proizvodnji začinske paprike. Posjetite Dan paprike 25. kolovoza u Turanovcu!


Fotoprilog


Tagovi

Šafram Dan paprike Palotas Turanovac Navodnjavanje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Šafram d.o.o.

Oranice 118, 10090 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 38 84 350, e-mail: [email protected] web: http://www.safram.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TRIAN – priprema organskog biljnog likera – novi blog Spoj domaćeg proizvoda, zaštite okoliša i rekreacije Ako želiš napraviti svoj kvalitetni unikatni domaći proizvod, pridruži nam se na besplatnom blogu i korak po korak pripremi svoj orga... Više [+]