Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani hrvatskog pršuta
  • 07.04.2017. 16:35

Posjetite Dane Hrvatskog pršuta u Šibeniku

Treće izdanje Dana Hrvatskog pršuta, nacionalnog stručnog i poslovnog skupa posvećenog našoj najatraktivnijoj suhomesnatoj gastronomskoj deliciji održat će se u hotelu D-Resort u Šibeniku.

  • 874
  • 62
  • 0

Treće izdanje Dana Hrvatskog pršuta, nacionalnog stručnog i poslovnog skupa posvećenog našoj najatraktivnijoj suhomesnatoj gastronomskoj deliciji, održat će se 21. i 22. travnja 2017. u hotelu D-Resort u Šibeniku.

Skup okuplja najznačajnije proizvođače Dalmatinskog, Drniškog, Krčkog i Istarskog pršuta, prvih hrvatskih prehrambenih brendova zaštićenih na EU tržištu.

Organizator manifestacije je Klaster Hrvatskog pršuta, udruga koja okuplja tridesetak najznačajnijih hrvatskih proizvođača koji zajedno čine preko 90% ukupne hrvatske pršutarske proizvodnje.

Šibenik bilježi značajan turistički rast

Dani Hrvatskog pršuta organiziraju se uz potporu Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Grada Šibenika, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Rrepublike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske gospodarske komore.

"Šibensko-kninska županija kolijevka je zaštićenog Drniškog pršuta, a Šibenik grad koji bilježi jednu od najvećih stopa turističkog rasta u Hrvatskoj. Zato smo ovogodišnji skup, čija je tema "Turizam kao kanal prodaje certificiranih pršuta", odlučili organizirati baš ovdje. Hotelski kompleks D-resort pruža nam optimalne uvjete za rad i vjerujemo da će izlagači i posjetitelji biti zadovoljni", rekao je Ante Madir, direktor klastera.

D-Resort Šibenik, domaćin ovogodišnjih "Dana Hrvatskog pršuta"

Svi certificirani proizvođači na jednom mjestu

Na skupu će izlagati tridesetak certificiranih proizvođača sa šireg drniškog područja, iz Dalmacije, Istre i Kvarnera. Prezentacijski dio bit će otvoren za javnost. Posjetitelji će moći razgledati, kušati i kupiti pršute različitih hrvatskih regija, naučiti sve o njihovim sličnostima i razlikama te prednostima koje donosi kupnja certificiranih proizvoda. Uz prezentacijski dio, tijekom skupa bit će održano i stručno ocjenjivanje certificiranih proizvoda i niz radionica i okruglih stolova s ciljem unapređenja proizvodnje i poslovanja pršutarske industrije.

Ovogodišnji Dani hrvatskog pršuta posebno će biti zanimljivi ugostiteljima pred nadolazeću sezonu. Na jednom mjestu ugostitelji i hotelijeri će moći isprobati i dogovoriti nabavu proizvoda standardizirane visoke kvalitete, koji ispunjavaju sve zahtjeve suvremenog poslovanja u turizmu.

Jela od pršuta - načini pripreme i degustacija

Na skupu će biti predstavljeni različiti načini posluživanja, prezentacije i recepti za pripravu jela u ugostiteljstvu. Dodavanjem pršuta u mesna jela, rižote, fritaje, paštete, pogačice i druge specijalitete, kreira se ugostiteljska ponuda s dodanom vrijednošću i jedinstveno gastronomsko iskustvo sa snažnim domaćim pečatom, što podiže razinu zadovoljstva i potrošnje gostiju

"Dani Hrvatskog pršuta jedinstveni su stručni i poslovni skup s ciljem unaprjeđenja standarda proizvodnje i povezivanja dionika u lancu proizvodnje i prodaje. Zato posebno pozivamo djelatnike u turizmu da iskoriste prigodu i ostvare kontakte s proizvođačima", ističu organizatori.


Tagovi

Dani hrvatskog pršuta Šibenik Ocjenjivanje Drniški pršut Klaster Hrvatskog pršuta


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priroda je umjetnica sama po sebi, ali ne treba zanemariti ni kreativnost ljudi koji u njoj vide podlogu za svoja umjetnička djela. Bilo da se radi o zanimljivim instalacijama ili običnoj uličnoj umjetnosti, prizori poput ovih na fotografij... Više [+]